5 surse de grăsimi bune de care organismul tău are nevoie. Uite ce să mănânci!

Ultima actualizare:

    Uleiul de măsline extra-virgin nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta zilnică
Uleiul de măsline extra-virgin nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta zilnică

Te fereşti să consumi grăsimi! Faci o mare greşelaă pentru că unle dintre ele sunt foarte recomandate pentru a-ţi menţine sănătatea. Este vorba despre grăsimile „bune”  care nu ar trebui să-ţi lipsească din meniu. Iată 5 alimente pe care să le incluzi în mâncărurile pe care le prepari la micul dejun, prânz sau cină!

1. Avocado

Avocado conţine o cantitate foarte mare de grăsimi mononesaturate, iar studiile efectuate de-a lungul timpului au demosntrat faptul că, incluse în dietă, acestea ajută la menţinerea sănătăţii inimii. În urma unui alt sudiu la care au participat 45 de persoane obeze s-a constatat că un avocado consumat pe zi a redus nivelul de colesterol rău din sânge. Persoanele care mănâncă regulat avocado au şi un nivel scăzut de trigliceride în sânge.

2. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline conţine şi el o cantitate însemnată de grăsimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rău din sânge şi previne apariţia afecţiunilor cardiace şi a atacului de cord. În urma studiilor realizate de-a lungul timpului s-a demonstrat faptul că uleiul de măsline extra-virgin şi suplimentele alimentare pe bază de ulei de măsline previn afecţiunile cardiovasculare.

3. Uleiul de rapiţă

Ca şi uleiul de mpsline, uleiulde rapită se află în topul alimentelor bogate în grăsimi bune, mononesaturate. Datorită punctului de fumigaţie (ardere) foarte ridicat, uleiul de rapiţă poate fi folosit cu încredere la părijirea alimentelor deoarece rezistă la temperaturi foarte ridicate fără să devină toxic.

4. Oleaginoase

Migdalele, nucile caju, alunele şi fisticul sunt doar câteva dintre oleaginoasele care conţin grăsimi bune, extrem de sănătoase pentru organism. Consumul lor regulat previne apariţia bolilor cardiovasculare. Pe lângă aceste grăsimi, oleaginoasele conţin fibre şi proteine vegetale, foarte recomandate în orice dietă.

5. Somon

Somonul este un peşte gras, care conţine o cantitate foarte mare de proteine şi grăsimi polinesaturate. Somonul este foarte bogat în acizi graşi Omega 3 şi conţine o cantitate extrem de mică de grăsimi saturate. Medicii nutriţionişti recomandă ca o persoană adultă să consume peşte gras cel puţin de două ori pe săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net