5 zgomote ale corpului care pot semnala boli ascunse

image
┼óiuitul ├«n urechi poate ascunde ├«ns─â ┼či o anemie sau poate chiar s─â indice, ├«n cazuri mai grave, o tumor─â pe creier sau un anevrism.www.clicksanatate.ro

Anumite afec╚Ťiuni ├«╚Öi pot anun╚Ťa prezen╚Ťa nu prin simptomele clasice, ci printr-o serie de sunete neobi╚Önuite, pe care corpul le emite pentru a te aten╚Ťiona.

1. Țiuit în urechi

Poate sem─âna cu un b├óz├óit sup─âr─âtor sau un fluierat repezit, care trece, de obicei, de la sine. ╚Üiuitul ├«n urechi poate ascunde ├«ns─â ╚Öi o anemie sau poate chiar s─â indice, ├«n cazuri mai grave, o tumor─â pe creier sau un anevrism. Poate fi, de asemenea, o reac╚Ťie advers─â la tratamentul cu anumite medicamente, precum aspirina, unele tipuri de antibiotice, antiinflamatoare sau citostatice.

C├ónd ╚Ťiuitul este ├«nso╚Ťit de grea╚Ť─â sau v─ârs─âturi, trebuie consultat de urgen╚Ť─â medicul. ╚śi ceara acumulat─â ├«n timp ├«n urechi poate fi cauza acestui zgomot. Hipertiroidismul, diabetul sau boala Lyme sunt tulbur─âri care pot provoca ╚Öi ele sunete deranjante ├«n urechi.

O alt─â cauz─â a ╚Ťiuitului o poate constitui ╚Öi hipertensiunea arterial─â, c├ónd vasele de s├ónge din aceast─â zon─â sunt afectate. Otita sau alte infec╚Ťii ╚Öi alergii pot cauza la r├óndul lor sunete de intensitate moderat─â.

2. Respira╚Ťie ╚Öuier─âtoare

Declan╚Öat─â de ├«ngustarea sau obturarea par╚Ťial─â a c─âilor respiratorii, respira╚Ťia ╚Öuier─âtoare poate fi cauzat─â de un alergen sau constituie un semn al astmului. Fumatul, bron╚Öita, pneumonia, boala de reflux gastroesofagian sau chiar insuficien╚Ťa cardiac─â se pot num─âra printre factorii care contribuie la o respira╚Ťie zgomotoas─â sau dispnee, cum este denumit─â ├«n termeni medicali.

Dac─â simpomele persist─â mergi la un control. Medicul va indica efectuarea unei radiografii, pentru a detecta eventualele probleme de la nivelul pl─âm├ónilor ╚Öi o spirometrie, pentru monitorizarea func╚Ťiei pulmonare.

Dac─â suspectezi c─â respira╚Ťia este ├«ngreunat─â de un alergen, ├«ncearc─â s─â ├«ndep─ârtezi posibila surs─â care irit─â c─âile respiratorii. ╚śi respira╚Ťia profund─â, practicat─â c├óteva minute, este benefic─â uneori pentru diminuarea disconfortului respirator.

Bine de ╚Ötiut! Dac─â dispneea apare ├«n condi╚Ťii de repaus ╚Öi este asociat─â cu grea╚Ť─â sau dureri ├«n piept, mergi de urgen╚Ť─â la cel mai apropiat spital, deoarece este posibil s─â fie cauzat─â de un infarct. 

Afl─â pe clicksanatate.ro ce alte zgomote ale coprului pot semnala boli ascunse

Solu╚Ťii eficiente din natur─â contra transpira╚Ťiei

Cele mai bune remedii în caz de balonare

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
gianina corondan tb1000 jpg
IMG 0810 jpg
BeFunky collage (34) jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg