6 pericole la care te supui dacă pierzi nopţile

Corpul uman este un sistem biologic extrem de complex, ce reacţionează zilnic, în mod automat, la ritmurile zilei şi nopţii. Iar atunci când impui un tempo artificial zilei prin mersul la culcare târziu, consecinţele asupra sănătăţii nu vor întârzia să apară. Conform "Medical Daily" iată ce rişti dacă pierzi nopţile:

Insomnie

Pe lângă faptul că vei avea dificultăţi în a adormi, îţi va fi totodată greu să nu te trezeşti.

Chiar dacă ai un program, care îţi permite să te trezeşti mai târziu, restul lumii nu va ţine cont de asta.

De multe ori, zgomotele şi mişcările inerente dimineţilor te vor trezi înainte de ora dorită. Iar această privare de somn va genera anxietate şi o serie întreagă de consecinţe negative.

Accidente

La locul de muncă, efectele somnului insuficient se manifestă prin eficienţă redusă, productivitate scăzută, erori şi accidente. O foarte mare problemă este şi reducerea abilităţilor la volan.

Probleme de imunitate

Impactul restanţelor la somn asupra sistemului imunitar nu a beneficiat de prea multă atenţie, deşi a fost demonstrat că privarea de odihnă activează mecanismele de apărare şi duce la creşterea nivelului anumitor citokine (molecule de natură proteică ce transmit informaţii între celulele sistemului imun - leucocitele) inflamatorii în rândul adulţilor tineri.

Afecţiuni cardiovasculare

Reducerea cantităţii totale de somn e asociată unei creşteri a numărului de evenimente şi afecţiuni cardiovasculare.

Cancer

Cercetătorii suspectează că melatonina, secretată de glanda pineală, e factorul cheie în această legătură între somn şi cancer. O durată mai mică a somnului rezultă într-o durată mai mică de secreţie a melatoninei, iar un nivel scăzut al melatoninei a fost asociat unui risc sporit de cancer mamar.

Obezitate

Mai mulţi oameni de ştiinţă ajung la concluzia că deficietul de somn e una din cauzele obezităţii. Autorii unui studiu efectuat pe 1.024 de voluntari (Wisconsin Sleep Cohort Study) arată că somnul insuficient duce la alterarea modului în care corpul gestionează hormonii care reglează apetitul.

FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
cub andi moisescu olivia steer png
cub cristina spătar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub anamaria prodan png
cub amal george cooney png
foto sex jpeg
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Insuficienta respiratorie - fetita cu masca de oxigen in spital - viroza - copil bolnav FOTO Shutterstock
Mesaje de Sfântul Nicolae, colaj Pixabay/Click
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
Bradul din Gubbio jpg
Joc video Iisus Hristos jpg
Fishtopher jpg