7 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine: Poate trata și unele alergii

Ultima actualizare:

    Mierea este un aliment minuneFOTO: Unsplash.com
Mierea este un aliment minuneFOTO: Unsplash.com

Mierea este unul dintre cele mai valoroase alimente și mulți specialiști îl indică drept remediu naturist pentru diverse afecțiuni. Întărește imunitatea și contribuie la prevenirea alergiilor. Însă nu toată lumea poate consuma acest produs.

Apicultorii spun că mierea începe când nectarul de flori este colectat de albine, care este apoi împărțit în zaharuri simple care sunt stocate în interiorul fagurelui. Designul și forma fagurelui, împreună cu ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, care creează miere lichidă dulce, scrie DC Medical.

Mierea poate avea beneficii pentru sănătate și proprietăți curative unice.

1. Este o alternativă excelentă la zahăr. Are o valoare a indiceui glicemic (GI) mai mică decât zahărul, ceea ce înseamnă că nu crește nivelul zahărului din sânge la fel de repede.

2. Poate ajuta la febra fânului și la alte alergii. Deși nu sunt multe cercetări în acest sens, se pare că mierea ar ajuta la febra fânului și la alte alergii. Un studiu din 2011 a analizat o alergie la polen la naștere în Finlanda. Pacienților li s-a administrat miere cu polen din zona locală a fiecărui participant la studiu, înainte de sezonul de febră fân din noiembrie până în martie, iar apoi și-au înregistrat simptomele din aprilie și mai. Rezultatele au constatat un scor total al simptomelor cu 60% mai mic și de două ori mai multe zile fără simptome, atunci când au comparat rezultatele cu persoanele care utilizează medicina convențională.

3. Poate calma durerile de gât și tusea. Mierea a fost considerată întotdeauna un mod natural de a calma durerile în gât sau de a conține proprietăți care pot ajuta la tuse. Iar un studiu din 2016 a constatat că mierea poate fi mai bună decât „lipsa tratamentului” pentru simptomele legate de tuse. Însă dacă aveți simptomele enumerate, mai bine vorbiți cu un specialist pentru a vă prescrie medicația.

4. Proprietăți antibacteriene. Este o sursă bogată de flavonoide, care sunt bine cercetate și au descoperit că au proprietăți antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare și antialergice.

5. Ajută la vindecarea rănilor. Există, de asemenea, părrea că mierea poate contribui la încurajarea creșterii de țesuturi noi și la minimizarea cicatricilor, ceea ce este excelent pentru rănile, ulcerele și arsurile care nu sunt grave.

6. Calmează pielea iritată. Un studiu asupra dermatitei a constatat că 30 de pacienți care au avut dermatită seboreică pe scalp, față și piept au fost rugați să aplice miere diluată în fiecare zi timp de trei ore. După patru săptămâni, toți cei 30 de pacienți au constatat că s-au îmbunătățit starea lor.

7. Dă energie. Ca un carbohidrat alcătuit din fructoză și glucoză, substanțele lipicioase asigură o gustare cu energie naturală puternică.

Deși nu există efecte secundare grave legate de miere, există o anumită îngrijorare în legătură cu botulismul infantil. Acest lucru este foarte rar, cu toate acestea, ar trebui să urmați îndrumările specialiștilor și să nu dați copiilor sub un an să consume miere.

Citește și:Beneficiile sortimentelor de miere: bradul vindecă tusea

Mierea zaharisită, cea mai sănătoasă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
milionar foto pixabay jpg
ceas Titanic jpeg
elevi care stau in clasa cu geci jpeg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
sofer furios coada jpg
Cartofi dulci  jpg
vreme jpg
Miss Universe Danemarca 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net