Acestea sunt cele mai bune leacuri anticolesterol

Ultima actualizare:

    Colesterolul provine în proporţie de circa 20% din alimentaţie.www.clickpentrufemei.ro
Colesterolul provine în proporţie de circa 20% din alimentaţie.www.clickpentrufemei.ro

Colesterolul este o substanță organică grasă, insolubilă în apă, fiind o componentă esențială a materiei vii. Provine, în proporţie de circa 20% din alimentaţie, din produsele de origine animală, restul fiind sintetizat la nivelul ficatului.

Această substanță este extrem de importantă pentru organism: intră în alcătuirea membranelor celulare și este precursorul hormonilor sexuali (progesteron, estrogen, testosteron), al sărurilor biliare și al vitaminei D3. Nefiind solubil în sânge, colesterolul este transportat în corp grație lipoproteinelor. Acesta sunt de două tipuri: LDL (lipoproteine cu densitate joasă), asociate cu așa-numitul colesterol rău, și HDL (lipoproteinele cu densitate crescută), echivalentul colesterolului bun. Lipoproteinele LDL transportă colesterolul în exces și îl depun pe pereții arterelor – ceea ce duce, pe termen lung, la ateroscleroză, blocarea circulației sanguine, risc sporit de maladii cardiovasculare și diabet. În schimb, lipoproteinele HDL parcurg traseul în sens invers: culeg colesterolul depus pe pereții vaselor de sânge și îl elimină din organism.

Anghinarea

Un leac eficient este anghinarea, deoarece contribuie la eliminarea grăsimilor din ficat şi împiedică depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Se poate administra fie sub formă de tinctură, infuzie sau sub formă de capsule, pe care le poţi cumpăra de la magazinele cu produse naturiste. Tinctura se ia de trei-patru ori pe zi, câte o linguriţă dizolvată într-un pahar cu apă, timp de o lună. Infuzia o obţii dintr-o linguriţă de plantă mărunţită, la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Bei câte 2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Descoperă cele mai bune leacuri anticolesterol pe clickpentrufemei.ro. 

Uite de ce este bine să bei un pahar de lapte cu miere în fiecare zi!Ghimbirul: 5 beneficii pentru sănătate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net