Afecțiunile endocrine favorizează instalarea depresiei

8 martie 2017
article img
Tulburările endocrine apar din ce în ce mai des din cauza stresului.www.clicksanatate.ro

Una dintre cele mai importante glande ale organismului uman este tiroida. Potrivit unor studii, persoanele cu boli psihice prezintă adesea dereglări ale hormonilor tiroidieni. De cele mai multe ori li se administrează antidepresive, fără a li se administra tratamentul hormonal corespunzător.

Tratamentul medicamentos al hipotiroidismului este destul de controversat, deoarece acesta poate suprasolicita inima, iar în unele cazuri poate agrava osteoporoza la femei.

Afecțiunile endocrine cresc riscul de Alzheimer

Cu toate că nu se cunoaște clar factorul declanșator al bolii Alzheimer, specialiștii au observat o legătură între această formă de demență și stresul exagerat, schimbările hormonale, de comportament (de la calm la agresiv sau depresiv).

Hamburgerul poate cauza o explozie de hormoni

Tulburările endocrine apar din ce în ce mai des din cauza stresului, factorul declanșator care dereglează mecanismul de funcţionare a hormonilor tiroidieni, dar şi din cauza alimentaţiei în care predomină produsele de tip fast-food.

„Există o formă de hipertiroidie care apare în urma consumului de hamburgeri la care s-a folosit carnea de vită cu tot cu tiroida animalului, fără să fie bine amestecată. Este vorba despre aşa-numita «hamburgertoxicoză»", explică endocrinologul Victor Lepădatu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de afecțiuni se pot manifesta și prin depresie!

Desertul sănătos care-ți scade riscul de diabet

«Am ficatul mărit. Ce să fac?»