Afinele ţin creierul sănătos

Întăresc sistemul imunitar. Potrivit unui studiu, afinele conţin mai mulţi antioxidanţi decât orice alte legume şi fructe proaspete testate până în prezent. Antioxidanţii întăresc sistemul imunitar prin neutralizarea radicalilor liberi ajunşi în organism prin pesticide, toxine şi fum. Majoritatea puterii antioxidantului din afine provine de la pigment, care este responsabil şi de culoarea lor albastră.

Stimulează activitatea creierului. Dacă vrei să previi degenerarea sau distrugerea neuronilor şi să-ţi menţii sănătatea sistemului nervos central, e bine să consumi cât mai des afine confiate. Datorită flavonoizilor, afinele încetinesc procesul de pierdere a memoriei ca urmare a îmbătrânirii.

Reduc riscul bolilor de inimă. Mâncând cinci sau chiar mai multe porţii de afine pe săptămână, ajută la scăderea riscului de infarct în cazul femeilor. Afinele conţin un număr mare de compuşi, care contribuie la dilatarea arterelor.

Scad glicemia. Făcând parte din fructele cu cel mai scăzut indice glicemic au un impact benefic asupra reglării glicemiei la persoanele, deja, diagnosticate cu diabet. De aceea, dacă consumi cel puţin cinci porţii de afine, în fiecare zi, vei vedea o îmbunătăţire a nivelului glicemiei într-un interval de două luni.

Susţin sănătatea oaselor. Afinele conţin cantităţi semnificative de mangan, care joacă un rol semnificativ în dezvoltarea oaselor. Aşa că dacă fiul tău adoră afinele, fi sigur(ă) că stă foarte bine la capitolul masă osoasă în comparaţie cu amicul său, care merge pe principiul "fără afine". 

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
dog 1168663 1920 jpg
fata diavol jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Lotul I al A1 Autostrada Sibiu Pitești pe ultima sută de metri Captură video YouTube Adrian Ioan Gica jpg
vladimir putin singur umbra trist cocosat shutterstock 1177474882 jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg