Ai încercat toate dietele şi nu ai reuşit să slăbeşti? Iată motivele!

Ai nevoie de mai multă odihnă

Lipsa unui program de somn odihnitor poate afecta în mare măsură sacrificiile tale când vine vorba de dietă. Privarea de somn afectează funcţionarea normală a metabolismului, de aceea şi rata arderilor metabolice va fi una redusă. În plus, când persoana este obosită şi lipsită de energie, creierul solicită diferite alimente care să-i ofere o stare de confort, cum sunt gustările nesănătoase. Astfel, în cele din urmă persoana se poate alege chiar şi cu câteva kilograme în plus.

Truc: încearcă să-ţi formezi un program stabil de somn (]n jur de şapte ore de somn pe noapte), pe care să-l respecţi chiar şi în weekend. Consumă mai puţine băuturi care conţin cofeină după ora 16.00, iar seara, înainte de culcare, găseşte diferite metode de a te relaxa.

Eşti stresat/ă

Un nivel ridicat de stres determină organismul să secrete mai mult cortizol, ceea ce poate duce la apariţia senzaţiei de foame. De regulă, în momentele tensionante suntem ispitiţi mai mult de alimentele care un au conţinut ridicat de calorii. Stresul poate duce şi la apariţia stărilor de letargie, respectiv la nevoia de alimente energizante. Toţi aceşti factori fac ca lupta cu kilogramele în plus să fie una şi mai dificilă.

Truc: chiar şi în momentele de stres încearcă să ai un program de masă stabil. De regulă, persoanele care sunt stresate au tendinţa de a lenevi şi mai mult în pat la sfârşit de săptămână. Astfel, dacă persoana nu consumă micul dejun, organismul va intra în repaus alimentar şi va stoca alimentele consumate la ultima masă.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
FotoJet (1) jpg
andreea mantea 2 JPG
image png
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
Zalomir jpg
Mihailo Dianov în uzina Azovstal / Foto Instagram / kztsky
image
image
image
image
William John Powers, alături de uriașa lui pisicuță jpg
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Meteo - vremea - ploaie - FOTO 123 RF
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png