Ai insomnii? Atenţie la kilograme!

Ultima actualizare:

    Lipsa de  somn poate  duce la  obezitate
Lipsa de somn poate duce la obezitate

Dacă ne sculăm obosiţi dimineaţa, din cauză că nu am dormit suficient, abia aşteptăm să bem o cafea şi să mâncăm ceva dulce pentru a căpăta energie.

Potrivit cercetătorilor, lipsa de somn este cauza exploziei de obezitate din ultima vreme. Chiar şi numai după o noapte de somn insuficient, ne îngrăşăm, deoarece această stare de oboseală ne dă poftă de dulciuri şi de alimente grase.

Miguel Toribio-Mateas, preşedintele Asociaţiei Britanice de Nutriţie şi Terapie Nutriţională, explică: "Privarea de somn accelerează activitatea neuronală în zonele din creier legate de sistemul înnăscut de nevoie de compensare".

"Lipsa de somn pare de asemenea să aibă un efect asupra toleranţei la glucoză şi a sensibilităţii la insulină care determină cât de bine corpul nostru este capabil să metabolizeze energia din alimentele care conţin carbohidraţi. Diminuarea sensibilităţii la insulină este legată de pofta de alimente din ce în ce mai dulci", subliniază cercetătorul britanic. Când dormim, metabolismul corpului încetineşte.

Când dormim suficient, metabolismul rămâne la cote scăzute şi, după ce ne trezim, nu simţim nevoie de multe alimente dulci şi grăsimi pentru a ne da energie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net