Alergarea te ajută să te laşi de fumat!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Prin jogging se poate scăpa de vicii precum fumatul. Această formă de mişcare poate preveni inclusiv depresia, spun specialiştii. 

Pentru a beneficia de avantajele alergării, acest sport trebuie practicat zilnic, cel puţin o jumătate de oră. Studiile au arătat că această formă de mişcare restabileşte starea generală de sănătate fizică şi psihică. Spre exemplu, dacă alergi constant, te poţi bucura de o creştere a nivelului de colesterol „bun", iar activitatea pulmonară va fi simţitor îmbunătăţită. Mai mult, poţi scăpa şi de vicii precum fumatul, spune medicul pneumolog Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie. Specialistul spune că alergarea este un aliat desăvârşit în lupta contra dependenţei de tutun.

simeon stalpnicul png

Bună pentru copii

În intervalul de vârstă 5-18 ani, alergarea este ideală pentru dezvoltarea armonioasă a corpului şi pentru menţinerea unui tonus ridicat, spune kinetoterapeutul Petre Camelia, de la clinica Polisano, Bucureşti.

De asemenea, pentru tinerii cu vârsta cuprinse între 18 şi 30 de ani, alergarea pune presiune pe tendoane, articulaţii şi oase, ajutându-le să se întărească.

Ne poate scăpa de depresie

Alergatul aduce beneficii şi de ordin psihic. Mişcarea în aer liber contribuie la creşterea stimei de sine şi a încrederii şi poate fi un scut şi împotriva depresiei. Explicaţia este simplă: în timpul alergării, în corp sunt eliberaţi hormonii fericirii, numiţi endorfine. Chiar şi alergările pe porţiuni scurte de teren contribuie la modificarea în bine a stării de spirit. Psihoterapeutul Lena Rusti, de la clinica Mentarex Consult din Bucureşti, spune că alergarea se poate transforma într-o dependenţă benefică pentru sănătate, valorizatoare, care dă emoţii pozitive.

Vino la crosul Click! Sănătate!

Duminică, 20 octombrie, are loc cea de-a V-a ediţie a crosului Click! Sănătate. Înscrierile se fac la intrarea în parcul Herăstrău, de la ora 08.00, pe baza talonului din revistele Click! Sănătate, Click! pentru femei sau din ziarele Adevărul şi Click! din această săptămână. Startul se va da la ora 10.00, iar traseul are o distanţă de 3,9 km (piaţa Charles de Gaulle - bulevardul Constantin Prezan (închis circulaţiei) - piaţa Arcul de Triumf - bulevardul Kiseleff -piaţa Victoriei - bulevardul Aviatorilor - Charles de Gaulle). Ca noutate, anul acesta se organizează şi Crosul Familiei, eveniment la care pot alerga părinţii alături de copii, pe un traseu special, care are o distanţă de 500 de m, cu startul de la 10.40. Printre vedetele care vor lua parte la eveniment se numără Andreea Răducan şi Florentina Opriş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net