Alergiile trebuie ținute sub control. Iată câteva trucuri pentru a crește rezistența organismului


    Alergiile sunt cauzate de o sensibilitate accentuată la un alergenfoto: pixabay.com
Alergiile sunt cauzate de o sensibilitate accentuată la un alergenfoto: pixabay.com

Alergiile sunt cauzate de o sensibilitate accentuată la un alergen – un aliment, un produs cosmetic sau o substanță care intră în contact cu pielea prin îmbrăcăminte. Cauza alergiei poate fi ascunsă într-un aliment, de exemplu, sub formă unor aditivi, coloranți sau conservanți alimentari. Dacă atunci când mâncăm ceva și avem probleme cu respirația sau ne apare o erupție pe piele, desigur trebuie să evităm acel aliment.

  • Prin experiențele sale de laborator, Eric Block de la Universitatea de Stat New York a descoperit că un compus pe bază de sulf extras din ceapă împiedică derularea lanțului biochimic care declanșează astmul și reacțiile alergice. Deși nu există o dovadă științifică este cunoscut faptul că, de mii de ani, vracii chinezi folosesc ceapă pentru a trata problemele respiratorii și de aceea este posibil că acest “tratament” pe bază de ceapă să fie eficient. 
  • Vitamina C, consumată în doze mai mari de 2000 mg/zi poate declanșa producerea de antihistamine, substanțe care contribuie la eliminarea unora dintre manifestaruile alergiilor. Totuși, această doză poate avea efecte neplăcute în starea de sănătate a unor persoane: crampe de stomac, diaree și uscarea cailor respiratorii. Specialiștii recomanda câte 1.000 mg de vitamina C de două ori pe zi, după mese și astfel sunt eliminate parte din efectele secundare neplăcute. Dacă aceste efecte secundare apar în continuare, tratamentul trebuie intrerupt.
  • Beromelinul, o substanță extrasă din ananas ”îmblânzește” o parte din simptomele alergice. Se recomanda între una și trei tablete pe zi. 
  • De asemenea, un supliment de vitamina B complex ajută organismul să lupte împotrivă stresului cauzat de alergii. Drojdia de bere reprezintă o sursă extraordinară de vitamină B. Se consumă două lingurițe zilnic.
cub lia bugnar theo rose png
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub emma corrin png
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
cub camelia șucu (1) png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg
romania spatiul schengen parlamentul european jpeg
Importăm petrol din alte țări jpg