Alergiile trebuie ținute sub control. Iată câteva trucuri pentru a crește rezistența organismului
Ultima actualizare:
Alergiile sunt cauzate de o sensibilitate accentuată la un alergen – un aliment, un produs cosmetic sau o substanță care intră în contact cu pielea prin îmbrăcăminte. Cauza alergiei poate fi ascunsă într-un aliment, de exemplu, sub formă unor aditivi, coloranți sau conservanți alimentari. Dacă atunci când mâncăm ceva și avem probleme cu respirația sau ne apare o erupție pe piele, desigur trebuie să evităm acel aliment.
- Prin experiențele sale de laborator, Eric Block de la Universitatea de Stat New York a descoperit că un compus pe bază de sulf extras din ceapă împiedică derularea lanțului biochimic care declanșează astmul și reacțiile alergice. Deși nu există o dovadă științifică este cunoscut faptul că, de mii de ani, vracii chinezi folosesc ceapă pentru a trata problemele respiratorii și de aceea este posibil că acest “tratament” pe bază de ceapă să fie eficient.
- Vitamina C, consumată în doze mai mari de 2000 mg/zi poate declanșa producerea de antihistamine, substanțe care contribuie la eliminarea unora dintre manifestaruile alergiilor. Totuși, această doză poate avea efecte neplăcute în starea de sănătate a unor persoane: crampe de stomac, diaree și uscarea cailor respiratorii. Specialiștii recomanda câte 1.000 mg de vitamina C de două ori pe zi, după mese și astfel sunt eliminate parte din efectele secundare neplăcute. Dacă aceste efecte secundare apar în continuare, tratamentul trebuie intrerupt.
- Beromelinul, o substanță extrasă din ananas ”îmblânzește” o parte din simptomele alergice. Se recomanda între una și trei tablete pe zi.
- De asemenea, un supliment de vitamina B complex ajută organismul să lupte împotrivă stresului cauzat de alergii. Drojdia de bere reprezintă o sursă extraordinară de vitamină B. Se consumă două lingurițe zilnic.