Alimentația necesară pentru o inimă sănătoasă

Ultima actualizare:

    Ciocolata neagră ne ajută să avem o inimă sănătoasă.clickpentrufemei.ro
Ciocolata neagră ne ajută să avem o inimă sănătoasă.clickpentrufemei.ro

Inima, după cum bine știi, este unul dintre cele mai importante organe. Dar știai că aproape jumătate dintre adulții tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani se confruntă cu cel puțin un factor de risc cardiac coronarian cauzat de hipertensiunea arterială, stresul sau alimentația nesănătoasă?

Încărcăm și stresăm inima cu diete nesănătoase, lucru care afectează în cele din urmă sănătatea ei. Alimentele grase pot crește nivelurile de colesterol, care duc la depunerea de plăci pe peretele vaselor de sânge, lucru care împiedică funcționarea corectă a inimii. Așadar, este important să începi să incluzi, din timp, în dietă alimente sănătoase pentru inimă. 

Iată care sunt cele mai bun produse alimentare pentru sănătatea inimii tale:Pește

Somonul, macroul și heringul sunt cunoscuți pentru faptul că scad riscul de arteroscleroză, care este un factor major în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Este recomandat să se mănânce pește de cel puțin trei ori pe săptămână. În plus, peștele se află în primele rânduri ale listei cu alimentele care previn atacul de inimă.

Fulgi de ovăz

Datorită conținutului ridicat de fibre, prin consumul fulgilor de ovăz este redus nivelul colesterolului rău și este îmbunătățită digestia.

Află ce alte alimente trebuie să incluzi în regimul alimentar pentru a preveni bolile cardiovasculare pe clickpentrufemei.ro.

Cum te ajută spanacul să slăbești

Moduri inedite prin care consumul de avocado îți menține sănătatea

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net