Alimente care „ard” grăsimea de pe abdomen
Merele
Ideale pentru gustările dintre mese, merele nu doar că îți taie pofta de mâncare (deoarece sunt bogate în fibre care asigură sațietatea), ci intervin și în procesul de digestie. Poți să le consumi în stare naturală sau în combinație cu scorțișoară (peste merele curățate și date prin răzătoare, se adaugă un vârf de cuțit cu scorțișoară). Această mirodenie grăbește arderile și menține în limite normale nivelul de zahăr în sânge.
Laptele
Studiile arată că persoanele care includ în dieta zilnică alimente bogate în calciu (în special lapte degresat), slăbesc mult mai ușor, întrucât acest mineral scade nivelul colesterolului „rău“ și intensifică consumul de energie cu până la 350 de calorii pe zi. Pentru efecte vizibile, îți poți suplimenta dieta cu iaurt și brânzeturi degresate.
Ardeiul iute
Datorită capsaicinei (substanța care dă gustul picant) pe care o conține din plin, ardeiul iute joacă un rol important în accelerarea metabolismului și, implicit, în arderea depozitelor de grăsime. Totodată, acesta reduce pofta de mâncare, însă este de preferat să-l consumi cu moderație dacă ai probleme digestive.
Vezi ce alte alimente și băuturi intensifică metabolismul, pe clickpentrufemei.ro.