Alimente care previn bolile de inimă
Motorul organismului trebuie energizat cu o hrană sănătoasă, pentru o viață lungă și fără probleme cardiovasculare. Există câteva super alimente care fac mult bine inimii, pentru ca ea să bată în continuare fără grijă.
Uleiul de măsline
Sursă excelentă de grăsimi monosaturate şi antioxidanţi, uleiul de măsline bio, extravirgin, diminuează semnificativ riscul de boli de inimă şi de atac de cord. Reduce nivelul colesterolului, protejând inima. Adaugă-l în salate proaspete şi în alte preparate care nu necesită prăjire, pentru a te bucura din plin de proprietăţile lui.
Somonul
Foarte bogat în Omega 3, somonul scade nivelul tensiunii arteriale şi ajută la coagularea sângelui. Cercetătorii au concluzionat că o dietă ce include acest tip de peşte de două ori pe săptămână reduce cu o treime riscul mortalităţii prin atac de cord. Cel mai indicat este însă consumul de somon sălbatic, care, spre deosebire de cel de crescătorie, nu conţine la fel de multe pesticide şi metale grele.
Descoperă ce alte alimente previn bolile de inimă pe clickpentrufemei.ro.