Alimentul „minune” pe care trebuie să-l consumi zi de zi în lunile de vară. Mihaela Bilic: „Are efect anticancer și protejează pielea de razele ultraviolete”
Protejarea pielii trebuie să fie o prioritate, mai ales vara, când intensitatea razelor ultraviolete este maximă. De aceea, nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie fructul „minune” care trebuie consumat zilnic pentru o piele bine hidratată și sănătoasă.

Doctorul Mihaela Bilic a dezvăluit, într-o postare publicată pe contul său de Facebook, ce este bine să mâncăm zilnic pentru a ne proteja pielea. Acest aliment este preferat de mulți români, se găsește în piețe și supermarketuri, iar vara este mai delicios decât în orice altă perioadă a anului. Mai mult, poate fi consumat crud, ca atare, sau adăugat în diverse preparate culinare.
Mihaela Bilic: „Nu trebuie să lipsească din meniul de vară”
Dacă nu ai ghicit deja despre ce este vorba, ei bine află că alimentul sănătos care ne îmbunătățește sănătatea și ne ajută să avem o piele frumoasă, tânără și protejată de efectele nocive ale razelor ultraviolete este roșia: „O legumă-fruct care nu trebuie să lipsească din meniul de vară”, a punctat nutriționistul Mihaela Bilic, care recomandă acest aliment pentru consumul zilnic, mai ales că nu are multe calorii, deci nu contribuie la creșterea în greutate, și conține multe substanțe nutritive, în special, licopen, un nutriment important pentru piele:
„Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale, vitamina C și licopen - un pigment antioxidant cu efect anticancer, care protejează pielea de razele ultraviolete și de îmbătrânire”, a precizat dezvăluit nutiționista, potrivit CSID.ro.
Cum să păstrezi și să prepari roșiile corect?
Medicul are și câteva recomandări pentru depozitarea și pregătirea roșiilor în mod corect. Dr. Mihaela Bilic atrage atenția că roșiile nu trebuie păstrate la frigider, deoarece temperaturile sub 15°C le afectează gustul și consistența. În plus, pentru ca organismul să absoarbă cât mai bine licopenul este recomandat să adăugăm întotdeauna un strop de ulei în preparatele care le conțin, deoarece licopenul este liposolubil și are nevoie de grăsimi pentru a fi asimilat eficient, mai precizează publicația. Totodată, Mihaela Bilic subliniază că roșiile gătite și pasate, precum sucul de roșii, au un conținut de licopen de 8-10 ori mai mare decât roșiile crude, fiind o alegere excelentă pentru sănătate.



































