Alunele şi migdalele te apără de boli iarna
Nucile sunt bogate în fibre
Nucile sunt o sursă importantă de fibre, care ajută la funcţionarea corectă a sistemului digestiv. Fibrele joacă un rol semnificativ şi în prevenirea diabetului. 25 de grame de nuci asigură 10% din aportul zilnic de fibre.
Migdalele, sursă importantă de calciu
Sunt indicate persoanelor care sunt alegice la produsele lactate, fiind sursă importantă de calciu. Acesta ajută la sănătatea oaselor şi a dinţilor şi previne cancerul de colon şi prostată. Migdalele conţin şi antioxidanţi, seleniu şi vitamina E.
Alunele «curăţă» arterele
Sunt o sursă importantă de proteine, potasiu şi vitamine, mai ales cele din complexul B, atât de benefice pentru ten, păr şi muşchi. Potasiul reglează nivelul de apă şi ajută la metabolizarea corectă a alimentelor.
Acizii graşi din alune ajută la „curăţarea" areterelor de sânge, reducând colesterolul şi afectiunile cardiace.
Fisticul întăreşte imunitatea
Gustosul fistic conţine fibre, magneziu, cupru, fosfor şi complexul de vitamine B. Nu are colesterol, de aceea previne atacul de cord şi întăreşte inima. Cuprul, magneziul şi vitaminele din complexul B întăresc sistemul imunitar.
Caju previne infecţiile
E un fruct oleaginos bogat în minerale precum magneziu, cupru, fosfor şi fier. Cuprul din caju ajută la prevenirea şi tratarea infecţiilor, magneziul este util în formarea proteinelor, iar fierul ajută la menţinerea sănătăţii celulelor roşii, a părului, tenului sau unghiilor.