Alungă durerile de cap cu mentă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu un gust bun şi miros excelent, menta tratează şi o serie de afecţiuni. Această plantă elimină durerile abdominale şi vindecă diareea, alungă stresul şi tratează infecţiile. O ceaşcă de ceai de mentă pe zi face numai bine în organism.

  • Tratează durerile de cap şi migrenele. Menta are efecte vasodilatatoare care pot ajuta la reducerea frecvenţei durerilor de cap. Când aveţi o migrenă, aplicaţi local o cantitate mică de ulei de mentă (pe tâmple, frunte şi ceafă) sau beţi un amestec de 4 picături de ulei de mentă într-o lingură de ulei de măsline.
  • Ameliorează simptomele de stres şi anxietate. Aromoterapia cu ulei de mentă ajută la tratarea anxietăţii, stresului şi dezechilibrului emoţional. În timpul aromoterapiei, este indicat să ascultaţi muzică de relaxare, pentru ca tratamentul să fie şi mai eficient.
  • Tratează acneea şi răcelile. În general, menta conţine mentol, flavonoizi, luteolină, hesperidină şi eriocitrin - substanţe care au proprietăţi antioxidante şi antivirale. Astfel, poate trata  acneea, preveni răceala, uşurează simptomele artritei şi elimină durerile de cap cauzate de indigestii, dischinezii biliare şi colecistite.
  • Mentolul este de ajutor în vindecarea infecţiilor cauzate de bacterii, ciuperci şi virusuri. Numeroase studii au arătat că vaporii uleiurilor esenţiale de mentă au capacitatea de a eradica bacteriile responsabile pentru infecţiile cu listeria, E.coli, salmonella şi altele.
  • Previne balonările şi flatulenţa. O capsulă pe bază de ulei de mentă, luată cu 30 de minute înainte de masă, previne apariţia balonării şi a flatulenţei. În plus, riscul de a suferi de dureri abdominale este redus la minimum, dacă se optează pentru un astfel de remediu natural, afirmă specialiştii.
  • Calmează mâncărimile cauzate de muşcăturile de insecte, eczemele şi alte leziuni, inclusiv erupţiile cutanate provocate de iedera otrăvitoare. Ceaiul poate fi folosit ca apă de gură pentru tratamentul aftelor sau pentru reducerea senzaţiilor de greaţă sau vărsături din timpul sarcinii, conform www.sfatulmedicului.ro.
image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net