Aşa trebuie să te hidratezi iarna!

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dacă vara căldura ne “forţează” să bem multe lichide, iarna acest obicei devine mult mai greu de urmat. Totuşi, cei 2 litri de apă trebuie să ajungă în organismul nostru zilnic. Cum vom reuşi acest lucru? Iată câteva metode de hidratare.

  • Consumă multe legume şi fructe proaspete, chiar dacă este iarnă. Un kilogram de portocale poate înlocui 1 litru de apă, iar în plus au vitamine, minerale şi fibre.
  • Ţine apa la îndemână: în maşină, la serviciu, pe noptieră şi chiar în club. Bea din când în când, chiar dacă nu îţi este sete. Poţi să bei câte un pahar de apă înainte de fiecare masă. Astfel, vei mânca mai puţin şi te vei simţi mai bine.
  • Prepară-ţi ceaiuri calde cu zeamă de lămâie sau portocală şi cu puţină miere. Bea un ceai de minim 3 ori pe zi, încet, savurând aroma fructelor, conform site-ului mayra.ro.
  • Consumă 1-2 căni cu lapte zilnic şi poţi câştiga hidratare, vitamine, calciu şi alte minerale. Bea dimineata lapte în care adaugi o linguriţă de cacao, iar seara un pahar de lapte cu miere.
  • Nu ocoliţi ciorbele sau supele. Sunt ideale iarna: conţin apă, proteine, legume, minerale şi vitamine. Te feresc de răceală şi gripă şi îţi hidratează organismul. Începe masa de prânz sau de seară cu o supă caldă cu legume şi verdeţuri.
  • Consumă compoturi din fructe preparate în casă, fără adaos de zahăr. Presară puţină scorţişoară peste un compot de mere, de exemplu, şi bea-l la gustarea de după-amiază.   
  • Bea un pahar mare de apă imediat ce te trezeşti. Este excelentă pentru sănătate: curăţă colonul, elimină toxinele din sânge, reduce nivelul stresului din organism şi ajută la pierderea în greutate.

5 sucuri de legume

Sucurile de legume te scapă de pietrele de la rinichi, scad tensiunea şi combat răceala. Iată ce să bei:

  • Sucul de ridiche neagră te scapă de tuse. Decojeşte o ridiche, dă-o prin răzătoare, apoi  las-o câteva ore şi stoarce-o pentru a obţine sucul. Este de ajuns să iei patru-şase linguriţe de suc de ridiche neagră pe zi.
  • Pentru a elimina toxinele din organism, sucul de ţelină este exact ce ai nevoie. Stimulează transpiraţia, drenarea bilei şi elimină gazele intestinale. În scop terapeutic, bea în fiecare zi câte trei pahare de suc de ţelină.
  • Sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate foarte bune în afecţiunile renale, cum este litiază renală. Se foloseşte în combinaţie cu suc de morcov şi ridiche neagră (200 ml suc de castraveţi cu 200 ml suc de morcov şi ridiche neagră) şi o lingură de miere de albine.
  • Sucul de ceapă combate ateroscleroza. Cu ajutorul unui storcător, stoarce un kilogram de ceapă roşie şi adaugă 300 g de miere. Amestecul se păstrează la frigider. O dată pe zi, dimineaţa sau în timpul unei mese principale,  bea 50 ml de suc. Cura durează trei-patru luni.
  • Sucul de sfeclă scade tensiunea. Este suficient să bei câte un pahar de suc pe zi. Bea întotdeauna sucul de sfeclă în combinaţie cu alte sucuri, de preferinţă cu cel de morcovi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net