Atenţie! 84% din peşte e otrăvit cu mercur

Ultima actualizare:

Am ajuns să nu ştim ce punem pe masă. Vrem să mâncăm alimente cât mai slabe şi fără colesterol şi, de cele mai multe ori, alegem pentru prânz sau cină peşte sau fructe de mare. Ei bine, ar trebui să ne schimbăm meniul.

Specialiştii americani de la Institutul de Cercetare a Biodiversităţii din Maine, SUA, au ajuns la concluzia, în urma unui studiu, că 84% din peştele din mări şi oceane conţine un nivel periculos de mercur. Situaţia este atât de gravă încât subiectul se află pe agenda conferinţei ONU de la Geneva, care are loc săptămâna aceasta.

Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi este de acord cu această teorie şi spune că peştele, fie el proaspăt sau congelat, a ajuns o adevărată otravă, întrucât apele în care trăieşte, inclusiv Marea Neagră, sunt din ce în ce mai poluate.

„Vorbim aici despre peştii marini răpitori, gen ton, rechin, spadă, macrou. Cu cât trăiesc mai mult, cu atât acumulează mai multe noxe şi metale grele, precum mercurul, care în peşte se transformă într-o formă mult mai toxică: metil mercur", a explicat, pentru Click!, specialistul. În momentul în care îl consumăm ne otrăvim şi noi.

„Mercurul nu poate fi eliminat de organism şi se acumulează în organele grase: creier, ficat, rinichi. Distruge sistemul nervos cu totul şi de multe ori se ajunge chiar la deces. În urmă cu 60 de ani, câteva mii de japonezi au murit intoxicaţi cu mercur, după ce au mâncat scoici, provenite din golful Minimata. Situaţia e gravă şi cunoscută de comercianţi, însă ţin totul ascuns", a mai precizat Mencinicopschi.

Pentru a ne feri de probleme ar trebui să mâncăm doar peşte şi fructe de mare din conserve, peşte de crescătorie, păstrăv indigen şi crap românesc.

„Nu contestăm ce au găsit americanii, însă, la nivelul UE nu e există nici o alertă. Chiar ne-am interesat, după ce a apărut informaţia că peştele ar avea mercur. În plus, an de an facem controale şi nu am găsit depăşiri ale limitelor reziduale şi nici alimente contaminate în ţara noastră", ne-au declarat reprezentanţii ANSVSA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net