Atenţie! Delicatesele de pe masa de Paşti pot produce alergii şi crize de astm

Ultima actualizare:

    Alimentaţia slabă în antioxidanţi, minerale şi vitamine ne predispune la reacţii alergice
Alimentaţia slabă în antioxidanţi, minerale şi vitamine ne predispune la reacţii alergice

Cercetătorii britanici au descoperit că în perioada sărbătorilor pascale creşte cu 10% numărul de urgenţe medicale pe motiv de astm sau accese de alergie. Conform unor studii realizate în Regatul Unit alimentaţia din această perioadă a anului este cauza tuturor problemelor. Pe lista alimentelor care ne fac rău menţionăm lactatele, făina din grâu şi nucile din ciocolata cu lapte.

Primăvara vine cu alergiile la polen şi iarbă! Însă nu întâmplător, cele mai urâte crize de astm sau reacţii alergice au loc în această perioadă a anului. Dacă ouăle de ciocolată sunt un pericol parşiv pentru astmatici, consumul excesiv de ouă fierte (peste patru ouă pe zi) amplifică reacţiile alergice ale celor care au o anumită sensibilitate, se arată într-un articol publicat de ziarul britanic Daily Mail. Anul trecut, în Regatul Unit a fost înregistrată o criză de astm la fiecare 10 secunde în ziua de Paşti, iar peste 4 milioane de oameni au sunat la Urgenţe pentru a anunţa că au avut o reacţie alergică sau o toxiinfecţie. În cazul copiilor, un studiu publicat în decembrie 2017 a arătat că poluarea şi noxele provenite de la ţevile de eşapament au un rol activ extrem de important în dezvoltarea afecţiunilor respiratorii şi în special a astmului. Astfel s-a descoperit că riscul apariţiei astmului este cu 7,1% mai ridicat în cazul copiilor de la oraş, decât în cazul celor care trăiesc la ţară.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net