Atenţie! Un anumit tip de grăsimi creşte riscul depresiei

Alimentele bogate în grăsimi trans, respectiv dulciurile, produsele de cofetărie și de patiserie sunt asociate cu un risc crescut de depresie.

La această concluzie a ajuns un grup de cercetători spanioli în urma unui studiu realizat pe parcursul a şase ani. De aceea, spun specialiştii, aceste alimente trebuie consumate cu mare prudenţă deoarece, în cazul unui consum în exces, riscul de a dezvolta o boală depresivă creşte cu 48 % .

În acelaşi timp, studiile arată că această grăsime trans, foarte răspândită în alimente, contribuie şi la apariţia altor boli, printre care obezitatea, diabetul, cancerul. În opinia dr. Francais Lesperance de la Departamentul de Psihiatrie din CHUM (Universitatea din Montreal) alimentaţia sănătoasă nu reduce numai riscul bolilor cardiace sau de cancer, ci este esenţială pentru menţinerea sănătăţii mentale.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg