Atenţie! Un anumit tip de grăsimi creşte riscul depresiei

Ultima actualizare:

Alimentele bogate în grăsimi trans, respectiv dulciurile, produsele de cofetărie și de patiserie sunt asociate cu un risc crescut de depresie.

La această concluzie a ajuns un grup de cercetători spanioli în urma unui studiu realizat pe parcursul a şase ani. De aceea, spun specialiştii, aceste alimente trebuie consumate cu mare prudenţă deoarece, în cazul unui consum în exces, riscul de a dezvolta o boală depresivă creşte cu 48 % .

În acelaşi timp, studiile arată că această grăsime trans, foarte răspândită în alimente, contribuie şi la apariţia altor boli, printre care obezitatea, diabetul, cancerul. În opinia dr. Francais Lesperance de la Departamentul de Psihiatrie din CHUM (Universitatea din Montreal) alimentaţia sănătoasă nu reduce numai riscul bolilor cardiace sau de cancer, ci este esenţială pentru menţinerea sănătăţii mentale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net