Buruienile, leacuri la-ndemâna oricui

Ultima actualizare:
Buruieni
Buruieni

Plantele sălbatice sunt recunoscute de fitoterapeuţi drept izvoare naturale de vitamine, minerale, antioxidanţi. Află din «Click! Sănătate» de iulie care sunt leacurile băbeşti care vindecau în trecut bolile!

Plantele sălbatice erau folosite în urmă cu zeci de ani de oamenii din mediul rural pentru tratarea diferitelor boli. Le găseau pe marginea drumurilor sau pe lângă case şi făceau fierturi din ele ori le foloseau sub formă de cataplasme.

În prezent, medicii naturişti şi-au dat seama că plantele sălbatice potenţează efectele medicinei clasice. În caz că nu ştiai, pirul şi volbura calmează durerile de burtă şi reglează tranzitul intestinal, armurariul ajută în caz de toxiinfecţii, urzica previne cancerul şi troscotul „strânge la burtă", explică fitoteraputul Ruxandra Constantina, de la Clinica Medas, Bucureşti.

Pirul şi volbura combat constipaţia

Ambele plante sălbatice, folosite în gospodăriile româneşti pentru hrana animalelor, sunt recomandate în tratamentul constipaţiilor rebele sau mai vechi. Fă decoct de pir dintr-o lingură de rizomi uscaţi la 250 ml de apă şi bea 3-4 căni de ceai pe zi. Are acţiune intens diuretică şi antiinflamatorie, benefică în afecţiuni ale căilor urinare.

Volbura are acţiune diuretică


    Buruieni
Buruieni

Armurariul detoxifiază ficatul

În medicina naturistă se folosesc fructele (seminţele) sub formă de extract. Poţi face infuzie dintr-o lingură şi jumătate de fructe de armurariu măcinate, la o cană cu apă, pe care o laşi la infuzat timp de 15 minute.

Armurariul este un remediu excelent în bolile de ficat, graţie complexului flavonoidic, printre care se numără silimarina. Astfel de substanţe ajută la detoxifierea hepatică, protejând celula hepatică de toxine şi regenerârnd celulele ficatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net