Cât de "bune" sunt cremele pentru hemoroizi

1 decembrie 2018
image

8 din 10 persoane sufer─â, pe parcursul vie┼úii, de boala hemoroidal─â ┼či, potrivit statisticilor, peste 75% dintre adul┼úi dezvolt─â hemoroizi p├ón─â la v├órsta de 50 de ani. Iar aceasta nu este singura veste proast─â. Odat─â ap─âru┼úi, hemoroizii nu trec de la sine ┼či nici vreun medicament sau vreo crem─â de la farmacie nu rezolv─â problema.

Atunci c├ónd vine vorba despre hemoroizi, rom├ónii sunt foarte pudici. Abia de merg la farmacie de unde cump─âr─â creme ┼či geluri despre care au auzit la televizor. Pe l├óng─â faptul c─â nu rezolv─â nimic cu astfel de tratamente, risc─â s─â ignore afec┼úiuni mai grave. ÔÇ×Hemoroizii sunt vene dilatate din plexul venos hemoroidal, asem─ân─âtoare cu varicele. Ele nu au cum s─â se mic┼čoreze, nu s-a descoperit nicio substan┼ú─â activ─â medicamentoas─â care s─â aib─â acest efect asupra lor, hemoroizii nu trec de la sine. Aceste vene, odat─â m─ârite, cresc ├«ncet, ├«ncet, p├ón─â ├«n ultimul stadiu, c├ónd ies la exterior ┼či nu mai intr─â. Solu┼úia o reprezint─â tratamentul chirurgical. Tratamentele locale cu creme, geluri, promovate destul de agresiv, nu fac altceva dec├ót s─â niveleze mucoasa, s─â o vindece pe moment, dar permit hemoroizilor s─â creasc─â mai departe ┼či, bine├«n┼úeles, cu apari┼úia de complica┼úii din ce ├«n ce mai graveÔÇŁ, explic─â dr. Dan Andronesi, medic primar chirurg la OK Medical.

ÔÇťTratamentul naturist pentru hemoroizi, pe baz─â de plante medicinale, nu are studii ┼čtiin┼úifice care s─â certifice efectele acestora. Avem ├«ns─â certitudinea, dup─â studierea am─ânun┼úit─â a bolii hemoroidale, c─â nici un tratament administrat local (creme) ┼či nici un tratament ├«nghi┼úit (pastile sau ceaiuri) nu pot vindeca aceast─â afec┼úiune. Pot doar ameliora simptomatologia, lucru care ├«i poate bucura pe pacien┼úi pe moment, dar care ├«i va ├«ntrista mai t├órziu. Boala ├«┼či vede mai departe de evolu┼úie, apar complica┼úii ┼či, deseori, recidive chiar dup─â ce intervenim profesionist. Un alt aspect e c─â, de obicei, aceste tratamente naturiste sunt indicate de persoane f─âr─â preg─âtire medical─â, fapt ce poate ├«nt├órzia diagnosticul unei boli mult mai grave, dar care la debut poate avea simptome asem─ân─âtoare hemoroizilor. M─â refer la cancerul de colonÔÇŁ,  completeaz─â colegul lui, prof. Dorel Firescu, medic specialist ├«n proctologie ┼či endoscopie digestiv─â.

Un al treilea specialist din cadrul clinicii, Conf. dr. George Dindelegan, completeaz─â: "Tratamentele nemedicale administrate de neprofesioni┼čti, de multe ori doar dup─â criterii comerciale, f─âr─â un diagnostic clar de boal─â, sunt foarte periculoase. Nimeni nu spune c─â nu ai voie s─â bei ceai natural pentru constipa┼úie, de exemplu, sau s─â folose┼čti anumite unguente care au ├«n compozi┼úie produse naturale. Toate acestea pot ajuta, dar indica┼úia trebuie s─â fie clar─â ┼či, foarte important, s─â fie f─âcut─â doar de un specialist, dup─â diagnosticarea corect─â. Un pacient care prezint─â s├ónger─âri anale se prea poate s─â aib─â hemoroizi, dar poate avea asociat ┼či un cancer de rect, care se manifest─â tot prin s├óngerare. V─â da┼úi seama c─â tratamentul naturist nu doar c─â nu vindec─â hemoroizii, ci ├«nt├órzie diagnosticul ┼či tratamentul unei afec┼úiuni grave, cu consecin┼úe nefaste pentru pacient. Boala hemoroidal─â este tot o boal─â; ea trebuie tratat─â ca atare, urm├ónd pa┼čii de tratament ai oric─ârei boli: diagnostic corect ┼či tratament adaptat stadiului".

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub miron cosma png
Mircea Geoan─â: ÔÇ×75% din tot ceea ce ├«nseamn─â total de for┼úe militare ruse┼čti sunt blocate ├«n Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militarÔÇŁ jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
kate middleton si printul william foto profimedia 11 jpeg