Cât de periculoasă este insomnia?

Ultima actualizare:

    Somnul profund  ne revigorează Sursa foto: Click.ro
Somnul profund ne revigorează Sursa foto: Click.ro

De ani și ani, dezbaterile pe tema insomniei au atras interesul a zeci și zeci de specialiști la nivel mondial. Cine se confruntă cu acest disconfort se întreabă, pe bună dreptate, cât de periculoasă este insomnia.

Referitor la lipsa de somn, terapeuții susțin că , în timp, insomnia  favorizează apariția unor  boli precum hipertensiunea  arterială  și  diabetul.  În același timp, insomnia  afectează și imunitatea organismului.

Câte ore trebuie să doarmă un adult?

Despre durata  somnului,  specialiștii  susțin că un adult  ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore  pe noapte.  În același timp , pentru  vigoarea  noastră, foarte important  este  numărul   orelor de  somn profund.      

Unele persoane  reușesc să adoarmă ușor, la scurt  timp după ce se culcă,  dar se  trezesc  pe parcursul nopții și nu mai pot  să adoarmă imediat. În același timp , multe persoane  se chinuiesc  ore în șir să adoarmă  sau  somnul lor este  întrerupt, cu multe treziri  pe timpul  nopții. Specialiștii  consideră  că, oricare  este  modul  în care se manifestă  insomnia,  riscul de îmbolnăvire  al persoanelor afectate  de lipsa de somn este  evident.

Somnul profund ne revigorează

 Despre  somnul pierdut  într-o noapte , terapeuții  europeni susțin că acesta  se poate  recupera  în 80-100 de minute de somn  profund. Sunt persoane  care   revin  în formă  după șase - șapte ore de somn pe noapte,  dar în acest  interval  s-au bucurat  și de somnul profund, în comparație cu altele  care , numai  după opt- nouă ore de somn ,reușesc să alunge starea de somnolență.      

Somnul insuficient are urmări neplăcute în ziua următoare

Urmările unei  nopți de insomnie  sunt  foarte neplăcute a doua zi:  puterea  de    concentrare  este redusă,  anxietatea  și irascibilitatea  sunt  frecvente  pe parcursul zilei.  Mai mult, trezirile repetate pe  parcursul unei nopți  afectează vigoarea întregului  organism. ” Insomniile pot fi cauzate de supărări, stres, griji, dar în  spatele lor  pot exista și afecțiuni medicale grave.  Netratată, insomnia afectează inima.  Când  insomnia  se manifestă  de trei –patru  ori pe săptămână , este  firesc  ca situația să ne îngrijoreze și trebuie să discutăm cu  un specialist sau cu medicul nostru de familie” precizează  Eugen Giurgiu, Doctor în biochimie, cu competențe  în fitoterapie și nutriție.          

Bine de știut!

”Trezirile repetate  în timpul nopții  solicită un centru nervos din creier care este situat  aproape  de  cel care  controlează  sistemul cardiovascular. Consecința este creșterea  frecvenței  cardiace și  a tensiunii  arteriale, factori semnificativi de risc pentru diverse probleme  cardiovasculare , precum infarctul  miocardic  sau accidentul  vascular cerebral.   De asemenea, somnul insuficient  dereglează  și sistemul  imunitar și din această cauză  organismul  este mai expus îmbolnăvirilor”, precizează  terapeutul Eugen Giurgiu.            

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Gabriella de Monaco colaj  jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marius batu jpg
banner cotabiță png
image png
image png
bhutan tara fara semafoare jpg
cetatuia negru voda jpg
trafic tara iarna jpg
contemporary drawing hong xiuquan taiping rebellion battle scenes 1024x589 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net