Ce alimente este bine să nu combini la mesele de Sărbători

image
Evită să combini alimente bogate în proteine (carne, ouă, brânză) cu cele care conțin carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi).www.clicksanatate.ro

Ca să nu ai parte de neplăceri digestive în perioada Sărbătorilor de iarnă, dar nici de acumularea de kilograme nedorite trebuie să ştii ce combinaţii de alimente trebuie să faci. Îţi spunem cum să combini alimentele corect, astfel încât să nu te îngraşi.

Nu combina proteinele cu carbohidraţii

Este de evitat combinarea alimentelor bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimentele pline de carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe).

Fiecare tip de aliment are timpul lui de digestie. Proteinele (carnea, nucile, brânzeturile, soia) stau cel mai mult în stomac pentru a fi digerate. În schimb, carbohidraţii (substanţe bogate în amidon, precum cartofi, paste sau orez) au nevoie de un timp mai scurt de digestie.

O altă greşeală pe care trebuie să o eviţi este combinaţia dintre cartofi şi pâine. ­Este o asociere de alimente din grupa carbohidraţilor, lucru nepermis la aceeaşi masă.

Poţi consuma pâine la prânz, iar cartofi la masa de seară. Combinaţiile de carbohidraţi sunt dăunătoare pentru siluetă, fiindcă zahărul conţinut de aceştia se dizolvă cel mai rapid în sânge, ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente este bine să nu combini la mesele festive

cub octavia geamanu marian ionescu png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
politia rutiera 0 jpeg
Vladimir Putin printre veterani FOTO EPA-EFE
NIS Petrol
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock