Ce ne îmbolnăveşte mintea?

Ultima actualizare:

    Izolarea socială poate aduce probleme psihicewww.clicksanatate.ro
Izolarea socială poate aduce probleme psihicewww.clicksanatate.ro

Problemele psihice, care ajung să afecteze aproape toate aspectele vieții individului, sunt în creștere în țara noastră, ca, de altfel, în multe alte țări. Din nefericire, mulți dintre cei cu astfel de suferințe sunt stigmatizați de societate și uneori chiar de familie. Este bine să știm cum se manifestă astfel de tulburări și cum se tratează.

Stresul, problemele financiare și nesiguranța zilei de mâine se numără printre factorii care favorizează apariția tulburărilor de ordin psihic.Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că 1 din 4 persoane suferă, de-a lungul vieții, de afecțiuni psihice sau neurologice. Mai mult, estimările OMS arată că, în 2020, tulburările psihice (în special depresiile) se vor număra printre primale cauze de deces în Europa.

„Umbrela” bolilor psihice sau mintale include diverse tulburări care afectează gândirea, relațiile sociale și emoțiile, putând surveni la orice vârstă. O persoană cu o astfel de boală nu trebuie etichetată ca nebună, așa cum se întâmplă adesea. Dimpotrivă, este nevoie de solidaritate din partea familiei și a societății, pentru că, adesea, cei cu astfel de tulburări nu conștientizează singuri ce probleme au, prin urmare, nu merg la medic. Cu tratamentul administrat ideal cât mai devreme, bolile psihice pot fi ținute sub control.

Ce simptome trebuie să dea de gândit

Persoanele cu tulburări psihice au unul sau mai multe simptome de ordin emoțional (tristețe, frică, angoasă), cognitiv (dificultăți de raționare, tulburări de memorie) și chiar fizic (dureri de cap, tulburări de somn). Pot apărea și modificări de natură comportamentală (tendințe agresive, neputința de a duce la bun sfârșit sarcinile cotidiene, consum excesiv de alcool) și tulburări de percepție (persoanele aud sau văd lucruri care nu există în realitate). De asemenea, gândurile paranoice și, mai grav, cele sinucigașe sunt alte semne ce însoțesc dezechilibrele psihice.

Află pe clicksanatate.ro din ce cauză apar bolile psihice!

Atenţie! Căscatul excesiv este un semnal de boală

Cum îţi influenţează ghimbirul viaţa sexuală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net