Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a lua masa

Ultima actualizare:

"Ești ceea ce mănânci" - probabil că și tu ai auzit asta de multe ori, dar și ceea ce facem înainte de masă are un impact major asupra sănătății noastre. Iată ce NU ar trebui să faci niciodată înainte de a lua masa.

1. Nu lua antiinflamatoare

Aspirina, paracetamolul și alte pastile antiinflamatoare nu ar trebui niciodată luate pe stomacul gol. Nu doar că nu sunt eficiente, ci produc probleme gastrice. Sfat! Dacă totuși este necesar, înlocuiește apa cu lapte. 

2. Nu bea cafea pe stomacul gol

Cafeaua poate avea urmări grave asupra sistemului digestiv. Toată acea cafea va duce la producerea de acid în stomac care, dacă nu aţi mâncat, va irita mucoasa stomacului şi va provoca indigestie şi arsuri. Acest lucru se întâmplă şi în cazul consumului de cafea decofenizată.

3. Evită guma de mestecat

Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă poate distruge mucoasa dacă ai stomacul gol și sporește riscul apariției gastritei. De asemenea, s-a demonstrat științific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendința să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conțin aspartam sau ciclamat.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Hemoroizii: ce sunt și cum previi apariția lor

Ți-e poftă de ciocolată sau de pâine? Iată ce încearcă organismul să-ți transmită

image
image
image
image
image
image
imagine NASA 2 jpg
Tramvai Bozankaya la Timişoara FOTO Ş.Both
mihai voropchievici 2020 e an cu multa incurcatura la ce trebuie sa fiti atenti 626348 1000x600 jpg
copil  sursa   Shutterstock jpg
FIOROSUL jpg
Putin și Xi Jinping FOTO Profimedia