Ce obiceiuri pot afecta s─ân─âtatea glandei tiroide

29 decembrie 2015
image
╚Üig─ârile ╚Öi fumul de ╚Ťigar─â con╚Ťin substan╚Ťe toxice nocive, care pot provoca probleme grave la nivelul glandei tiroide.www.clicksanatate.ro

Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui s─â ai cea mai mult─â grij─â, ├«ntruc├ót are rolul de a elibera hormoni, esen╚Ťiali pentru buna func╚Ťionare a organismului.

Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia ╚Öi hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci c├ónd glanda tiroid─â nu mai produce suficien╚Ťi hormoni. Cauzele sunt multiple, ├«ncep├ónd de la o dezvoltare deficitar─â a glandei ├«nc─â de la na╚Ötere ╚Öi continu├ónd cu o ├«ndep─ârtare chirurgical─â total─â sau par╚Ťial─â a acesteia. Hipertiroidia const─â ├«n producerea excesiv─â de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea func╚Ťiilor organismului.

Problemele tiroidei se datorează în principal bolilor autoimune sau genetice, însă pot apărea și ca urmare a administrării anumitor medicamente.

Totodat─â, mai multe studii au stabilit c─â exist─â o rela╚Ťie ├«ntre anumite obiceiuri d─âun─âtoare s─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi riscul de a suferi de probleme ale glandei tiroide! Iat─â care sunt acestea!

Afl─â pe clickksanatate.ro ce obiceiuri zilnice pot afecta s─ân─âtatea tiroidei

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
cub vedete gravide png
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub miron cosma png
Mircea Geoan─â: ÔÇ×75% din tot ceea ce ├«nseamn─â total de for┼úe militare ruse┼čti sunt blocate ├«n Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militarÔÇŁ jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
kate middleton si printul william foto profimedia 11 jpeg