Ce să bei înainte şi după petrecere
După ce te-ai înfrânat să mănânci carne în Postului Crăciunului, mesele festive sunt o adevărată provocare pentru sănătatea ta. Revista „Click! pentru femei" îţi spune ce băuturi au puterea să-ţi echilibreze organismul după excesul de mâncăruri grase!
Sucurile de legume, bune pentru ficat
Preparatele grele şi mezelurile cresc aciditatea gastrică şi dau dureri de stomac. Pentru a nu avea neplăceri, mizează pe sucurile de morcovi, de castraveţi şi de ridichi, care calmează iritaţiile mucoasei gastrice, provocate de alimentaţia bogată. Castravetele este un bun diuretic, iar ridichile sunt recomandate pentru ficat şi bilă, care au de suferit după mesele de Sărbători. Un pahar de suc de legume, băut la finalul mesei, are efecte benefice.
Sucurile de citrice elimină toxinele
De la mesele copioase n-ar trebui să lipsească sucurile de citrice. Se fac uşor, din mandarine, portocale, lămâi, grepfrut, cu ajutorul unui blender, sunt plăcute la gust şi elimină toxinele din organism. Pentru a regla tranzitul intestinal, bea dimineaţa un pahar de suc de citrice. Este şi un bun laxativ natural. În cazul în care vreunul dintre invitaţi se trezeşte mahmur după petrecere, un suc de lămâie îl va pune pe picioare.
În loc de cafea, serveşte un ceai
După mesele festive, de obicei oferi oaspeţilor cafea? Poate nu ştiai, dar ea antrenează aciditatea gastrică, prin urmare trebuie evitată sau consumată în cantitate mică în preajma petrecerii de Revelion, îndeosebi dacă stomacul este deja sensibil. Oferă-le mai bine ceai de mentă - cunoscut pentru proprietăţile antispastice.