Ce să faci ca să nu te îmbolnăveşti la serviciu

image
Codul bunelor maniere spune că frumos e să-i avertizezi pe ceilalţi că eşti bolnav, să refuzi să le împrumuţi pixul sau telefonul. Nu se vor supăra, vor înţelege

De ce răcim toamna şi iarna? Nu neapărat din cauza frigului, ci pentru că stăm prea mult în spaţii închise, neaerisite, la un loc cu alte persoane bolnave. Aici, concentraţia de virusuri creşte. Este drept că aerul rece sensibilizează mucoasa nazală, făcând-o vulnerabilă în faţa virusului. Însă e mult mai probabil să-l iei din interior decât din exterior.

La serviciu, virusurile de gripă şi răceală sunt în elementul lor. Ca să nu se lipească de tine, ia aminte la sfaturile de mai jos.În primul rând, ai în permanenţă grijă să-ţi întăreşti imunitatea. Consumă fructe şi legume bogate în vitamina C: kiwi, broccoli, citrice, pătrunjel, cătină.Când ajungi la birou, dimineaţa, spală-te pe mâini înainte de a atinge tastatura şi alte lucruri de pe birou. Indiferent dacă ai venit cu maşina proprie sau cu mijloacele de transport în comun, în drumul tău ai atins cu siguranţă butoane de lift, clanţe şi uşi care au fost folosite de alte persoane răcite.Igienizează-ţi periodic biroul, mouse-ul, tastatura, telefonul fix. Pe aceste suprafeţe se ascund cei mai mulţi germeni care cauzează răcelile de sezon.Atunci când îţi iei apă de la dozatorul comun, nu atinge marginea cănii pe care pui gura de mânerul dozatorului. Toată lumea poate face acest lucru.Stai cât mai departe de colegii bolnavi. Atunci când cineva strănută sau tuşeşte, virusurile se împrăştie pe o rază de doi metri şi rezistă pe suprafeţe până la 8 ore.Foarte indicată e o lampă de aromaterapie în care să pui uleiuri esenţiale ce purifică aerul din jur (de lavandă, cuişoare, mentă, pin).

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
cub cristian arsinel png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
FotoJet jpg
sotie Arsinel jpg
Acțiune de amploare de tip Blitz pe șoselele din Vâlcea Foto IPJ Vâlcea jpg
Alexandru Tomescu
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg