Ce să nu mănânci dacă te dor oasele
Ultima actualizare:
Te chinuie durerile de articulaţii? La calmarea acestora ajută analgezicele şi antiinflamatoarele, însă este indicat să ţinem cont şi ce alimente consumăm, pentru că multe dintre ele nu fac altceva decât să ne agraveze problemele.
Nu există leac pentru artrită sau o dietă specifică pentru tratarea acestei boli. Totuşi, sunt anumite alimente care înrăutăţesc simptomele acesteia. Aşadar, dacă te afli printre suferinzii de artrită, ar trebui să nu consumi niciodată următoarele produse.
- Lactatele devin duşmanul artritei din cauza proteinelor, deoarece acestea agravează boala, având un efect iritant asupra ţesuturilor din jurul articulaţiilor. Iată cu ce le puteţi înlocui: fasolea, spanacul şi boabele de soia.
- Carnea roşie este o sursă bună de fier şi de proteine, însă aceasta conţine acizi graşi Omega 6, care agravează durerile de articulaţii şi umflăturile.
- Legumele care cresc pe timp de noapte, cum sunt cartofii albi, roşiile, vinetele, ardeii roşii şi ardeii iuţi, chiar dacă sunt sănătoase, nu sunt recomandate pentru consum persoanelor care suferă de artrită şi de boli autoimune, deoarece provoacă inflamaţii.
- Cafeaua este acidă, iar acest lucru dă naştere inflamaţiilor şi accentuează simptomele artritei. Consumă ceai verde sau alte tipuri de ceaiuri în loc de cafea.
- Băuturile dulci, inclusiv sucurile naturale din fructe care conţin zahăr natural, pot cauza inflamaţii în corp. Optează pentru apa plată şi ceaiuri din plante. De asemenea, poţi consuma sucuri naturale din fructe diluate cu cantităţi egale de apă, cu excepţia sucului de portocale.
- Băuturile alcoolice au un impact negativ asupra sănătăţii. Alcoolul dă naştere inflamaţiei, accentuând simptomele artritei, conform blog.magzone.ro.