Ce trebuie să știi dacă iei medicamente contra durerilor de cap

Ultima actualizare:

    În perioada în care iei analgezice, evită să consumi suc de grepfrut sau fructul ca atare.www.clicksanatate.ro
În perioada în care iei analgezice, evită să consumi suc de grepfrut sau fructul ca atare.www.clicksanatate.ro

Când durerea de cap devine chinuitoare, iei primul analgezic la care te gândești sau pe care îl ai la îndemână. Totuși, este nevoie să iei în calcul anumite aspecte înainte de a face gest fără a cere sfatul unui medic.

Cu sau fără cofeină?

Dacă ai o durere de cap insuportabilă, este posibil să iei un medicament care conține cafeină. Producătorii includ acest ingredient deoarece ajută la tratarea durerii într-un timp mai scurt. Totuși, cafeina, ca stimulator al sistemului nervos central, are o serie de efecte secundare, ca iritabilitatea sau anxietatea. De aceea, este indicat să optezi pentru acele analgezice care nu au cafeină.

Evită excesul de paracetamol

Verifică prospectul înainte de cumpărarea unui medicament cu acetaminofen (paracetamol), pentru că unele pot conține cafeină. Acest tip de analgezic nu creează dependență, dar dă reacții adverse în cazul în care iei o supradoză. Printre simptomele excesului de acetaminofen se numără  greața, diarea, balonarea, disconfortul stomacal, transpirația abundentă.

Ibuprofenul nu se ia pe termen lung

Pentru reducerea durerilor și inflamațiilor, apelezi adesea la medicamentele cu ibuprofen. Acestea combat și durerea de cap, dar trebuie să reții că, dacă le iei pe o perioadă mai mare de timp, peste 3 zile consecutiv, îți cresc riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Aceleași efecte le poate avea și supradozarea, după cum avertizează Agenția Europeană a Medicamentului: „Dozele mari de ibuprofen (care depășesc 2.400 mg pe zi) trebuie evitate de pacienții care suferă de tulburări cardiace sau circulatorii grave, precum insuficiența cardiacă, bolile cardiovasculare sau de cei care au avut crize cardiace sau un accident vascular cerebral”.

Află pe clicksanatate.ro şi alte lucruri despre administrarea pastilelor pentru migrene

Remedii naturale contra constipaţiei

Profilul TORCH: când se recomandă şi ce probleme depistează

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net