Ceaiuri răcoritoare de vară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Consumul de lichide este mai mare pe caniculă, se ştie. În afară de apă, răcoreşte-te cu ceaiuri din fructe şi plante, care, pe lângă hidratare, te vor energiza şi îţi vor da un tonus excelent. Citeşte mai multe în numărul de august al revistei Click! Sănătate!

  • Menta te înviorează. Infuzia de mentă este indicată în zilele în care temperaturile cresc brusc şi ai nevoie de hidratare. O poţi bea caldă sau rece, după cum preferi. Nu numai că te înviorează şi îţi stinge setea, dar stimulează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia, tratează diareea şi previne balonarea. Cea mai sănătoasă şi mai gustoasă este infuzia obţinută din frunze proaspete de mentă. Prepar-o dintr-o mână de frunze la 1 cană cu apă fiartă şi las-o la infuzat 5-8 minute. Dacă îţi place să o bei rece, poţi adăuga cuburi de gheaţă, lămâie sau suc de portocale.  
  • Ceai verde cu rozmarin, revitalizant. Este un amestec răcoritor, uşor de preparat, în care efectul tonifiant al frunzelor de rozmarin se îmbină perfect cu proprietăţile antioxidante ale ceaiului verde. Poţi adăuga câte 1 linguriţă din fiecare plantă la 1 cană cu apă clocotită. Serveşte ceaiul rece sau la temperatura camerei, după preferinţă. 
  • Ceaiul de hibiscus, un plus de savoare. Infuzia de hibiscus este dulce, astringentă şi răcoritoare, numai bună pentru vară. Ceaiul reduce cantitativ transpiraţia abundentă specifică verii şi înlătură moleşeala. În plus, acest ceai ajută la purificarea sângelui, favorizează creşterea părului şi ameliorează simptomele premenstruale şi post-menopauză. Este o băutură răcoritoare, care poate fi consumată în loc de apă. Pune 1 lingură de plantă la 200 ml apă clocotită, lasă la infuzat 10 minute şi serveşte la temperatura camerei. 
  • Ceai de iasomie şi lămâie, băutură efervescentă. Multe reţete de ceai cu gheaţă pot fi transformate într-o băutură acidulată, cu ajutorul apei carbogazoase. Ai nevoie de un pumn de iasomie la 250 ml de apă clocotită. Fierbe ceaiul şi adaugă, când se răceşte, zeamă şi felii de lămâie. Mai poţi adăuga şi puţină apă minerală păstrată la rece, pentru un plus de efervescenţă. 
  • Ghimbirul combate oboseala. Substanţele conţinute de ghimbir stimulează circulaţia sângelui, înlătură oboseala şi au o acţiune revigorantă şi antioxidantă, contribuind la regenerarea pielii. Mai mult, condimentul este de ajutor şi dacă vrei să scapi de surplusul de kilograme, deoarece stimulează metabolismul. Poţi folosi ghimbirul sub formă de ceai revigorant. Taie rădăcina în fâşii, adaugă 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Serveşte-l după ce s-a răcit, cu multă lămâie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calin georgescu jpg
image png
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali facebook jpg
alegeri  png
iohannis 2 jpg
jewels 1090711 1280 jpg
inmormantare masina india jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net