Ceaiurile care scad riscul producerii accidentelor cerebrale
Consumatorii consecvenţi de ceai, adică cei care beau zilnic câte trei căni de ceai verde sau negru, au mai puţine şanse să se confrunte cu riscul unui accident vascular cerebral.
La această concluzie au ajuns experţii de la Universitatea de Medicină din cadrul UCLA. Specialiştii au analizat nouă studii care descriau circa 4400 de cazuri de atac cerebral, depistate în rândul a 195.000 de subiecţi participanţi la această cercetare.
Experţii au constatat că persoanele care beau cel puţin trei căni de ceai pe zi, verde sau negru, au fost mai protejate să dezvolte un accident vascular cu aproape o cincime, în comparaţie cu persoanele care au consumat mai puţin de o ceaşcă de ceai pe zi.
Potrivit acestor specialişti, oricare dintre cele două feluri de ceaiuri, verde sau negru, produse de aceeaşi plantă, Camelia sinensis, conţin antioxidantul epigalocatechin şi aminoacidul tianină, substanţe care au puterea să protejeze vasele de sânge de unele afecţiuni grave, cum este şi accidentul vascular.