Ceaşca de sănătate: Angelica, un tonic pentru trup şi suflet

Ultima actualizare:

    Angelica archangelica
Angelica archangelica

Încă din timpul Renaşterii, medicii numeau Angelica „Rădăcina Sfântului Spirit", datorită puterii ei tămăduitoare în tratamentul bolilor grave.

Compoziţia chimică complexă a plantei, Angelica archangelica (iarba îngerilor, antonică şi buciniş, cum i se spune în popor) explică multiplele proprietăţi terapeutice, eficiente în tratamentul afecţiunilor interne grave.

Atât rădăcinile, rizomii, cât şi seminţele, frunzele şi tulpinile acestei plante ocrotită de lege conţin uleiuri eterice, acizi organici, acizi graşi, taninuri, substanţe Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne recomandă să cultivăm planta în propria gospodărie şi vom avea o farmacie a casei deschisă non-stop.

Angelica este eficientă în tratamentul intern a peste 80 de afecţiuni, cum ar fi: rahitismul, tuberculoza, afecţiunile respiratorii, hepatopancreatita, ciroza, ulcerul gastro-duodenal, lipsa poftei de mâncare, oboseala generală, stresul şi depresia.

Pentru întârzierea procesului de îmbătrâne, specialiştii recomandă uleiul eteric din seminţe, în doze moderate de câte trei picături pe zi. La fel de eficientă este terapia cu rădăcini de Angelică, mestecate zilnic (câte doi cm).

Fitoterapeutul francez Eric Favre recomandă infuzia preparată din tulpinile şi rădăcinile plantei în tratamentul astmului şi în cazuri de epuizare a sistemului nervos. Deosebit de eficient este şi tratamentul cu rădăcini rase şi măcinate de Angelică (câte două linguriţe pe zi), în digestii dificile, în anemii, balonări, aerofagie, bronşită, guturai şi în forme severe de gripă. În acelaşi timp, seminţele folosite la prepararea infuziilor (o linguriţă la o cană cu apă), calmează stările de agitaţie, depresia şi durerile de cap.

Se consumă câte două căni pe zi, până la ameliorarea bolii.

Contraindicaţii: Preparatele din Angelică sunt contraindicate femeilor gravide şi diabeticilor.

Din tulpinile plantei se prepară băuturi, tonice şi relaxante, în toată Europa.

Remedii din angelică- Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia, bună pentru astm

Ingrediente: Frunze, flori şi tulpini de Angelică uscate şi măcinate.

Preparare: Se foloseşte o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte. Zilnic, se beau câte două căni, timp de 20 de zile pe lună. Se face o pauză de două săptămâni, după care tratamentul se poate relua, dacă este cazul. Folosită în acest mod, infuzia are un efect dovedit şi în cazuri de epuizare nervoasă.

Lichiorul, tonic general

Ingrediente: 20 tulpini verzi de angelică, 1 g nucşoară, 10 cuişoare, 1,5l alcool de 70 grade preparat din fructe, un kg de zahăr şi 500 ml de apă.

Preparare : Tulpinile plantei şi condimentele se pun la macerat în alcoolul de fructe. Separat, se prepară un sirop din zahăr şi apă. După 15 zile, se strecoară plantele care s-au macerat şi, în alcoolul rămas, se adaugă siropul. Lichiorul se păstrează la rece, în sticle închise ermetic.

Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi. Preparatul este un tonic pentru tot organismul.

Vinul, bun pentru digestie

Ingrediente: Doi litri de vin de pelin, 5 rădăcini de angelică şi 10 linguri de miere.

Preparare: Ingredientele se macerează în vin la o temperatură de 18 grade, timp de 10 zile. Apoi, vinul se filtrează şi se păstrează în sticle închise ermetic.

Din acest vin medicinal se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi. Tratamentul are efecte benefice în parazitoze intestinale, în anemii şi în caz de digestie dificilă.

Lichiorul, ca tonic general

Ingrediente: 20 tulpini verzi de angelică, 1 g nucşoară, 10 cuişoare, 1,5l alcool de 70 grade preparat din fructe, un kg de zahăr şi 500 ml de apă.

Preparare : Tulpinile plantei şi condimentele le puneţi la macerat în alcoolul de fructe. Separat, preparaţi un sirop din zahăr şi apă.

După15 zile, strecuraţi plantele care s-au macerat şi, în alcoolul rămas, adăugaţi siropul. Lichiorul se păstrează la rece, în sticle închise ermetic. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi. Preparatul este un tonic general.

Vinul de angelică, bun pentru digestie

Acest vin se prepară din doi litri de pelin, 5 rădăcini de angelică şi 10 linguri de miere, care se macerează, la o temperatură de 18 grade, timp de 10 zile.

Apoi se filtrează şi se păstrează în sticle închise ermetic. Din acest vin medicinal se consumă câte o lingură, de câte trei ori pe zi Tratamentul are efecte benefice în parazitoze intestinale, anemii şi digestie dificilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net