Ceașca de sănătate: Ceaiul, protectorul, dar și dușmanul sănătății noastre

Ultima actualizare:

    Mușețelul trebuie adminstrat la recomandarea mediculuiSursa foto: Diete sănătoase.ro
Mușețelul trebuie adminstrat la recomandarea mediculuiSursa foto: Diete sănătoase.ro

O dietă încărcată cu dulciuri, cu multă carne, cu prăjeli și produse fast food are efecte neplăcute în organismul nostru. În astfel de situații, digestia este dificilă, mai încetinită decât în mod obișnuit, și poate să apară și senzația de greață. În concluzie, ceva nefiresc se petrece în corpul nostru. Deseori, ceaiurile sunt un ajutor prețios, dar trebuie administrate cu toată atenția.

Statisticele arată că circa 40 % dintre români consumă zilnic  ceaiuri, iar aproape jumătate dintre consumatorii de ceaiuri le preferă pe cele medicinale. Despre aceste preferințe, specialiștii au opinii diferite. Unii consideră că un om sănătos nu trebuie să consume ceaiuri medicinale cu efect terapeutic. Iată ce spune în această privință prof. univesrsitar dr. Pavel Chirilă, medic primar, medicină internă: ”Un om sănătos nu are nevoie şi nici nu are voie să consume ceaiuri medicinale care au un efect terapeutic. Omul sănătos nu trebuie să se trateze. E simplu. Nici nu trebuie să fiţi medic pentru asta. De ce să vă trataţi dacă sunteţi sănătos?”. De asemenea, frecvența unui consum de ceai are urmări nedorite în corp. În acest caz, profesorul universitar dr. Pavel Chirilă, precizează: „Dacă un om consumă un timp îndelungat  în mod repetat ceai de sunătoare, după câţiva ani, ceaiul acesta poate induce nişte dureri pe traiectul nervilor periferici şi sigur că aceste dureri nu reprezintă o boală reală și ele dispar odată ce obiceiul acesta dispare, dar se pot preta la confuzii foarte mari. Consumatorii se pot confrunta cu o nevralgie, cu o sciatică, cu reumatisme”.

Fitoterapeuții europeni recomandă amatorilor de ceai să consume ceaiuri din fructe

Ceaiurile de fructe  oferă organismului numeroase beneficii și nu au efecte adverse. Din această categorie, alegeți ceaiurile  de păducel, de afine sau de zmeură , iar aceatea  trebuie infuzate  timp de 15-20 de minute.

Ceaiul de mușețel este recomandat în tratamentul afecțiunilor digestive

Totuși, când acest ceai se consumă în exces poate să producă perturbări  ale florei intestinale. Ce trebuie să înțeleagă consumatorii de mușețel? Când  se discută despre  exces, fitoterapeuții se referă la un litru de ceai de mușețel, consumat un interval de 30 de zile.

Menta, un ceai preferat de români

Menta este un ceai preferat de români. Uscată sau proaspătă, menta este o soluție benefică pentru cei care suferă de indigestie. Ceaiul ameliorează simptomele în acest caz, precum senzația de greață, de crampe stomacale sau de vomă. De obicei, în funcție de gusturi, la prepararea unui ceai se  adaugă o lingură de ceai de mentă la o cană de apă fierbinte, iar problemele neplăcute  rămân o amintire.

Știți că frunzele de țelină sunt o ”colecție” de vitamine și minerale?

Fitoterapeuții susțin că sucul stors din frunzele proaspete, dar și vinul de țelină sau siropul de țelină sunt  remedii pentru  dobândirea vigorii, vindecarea bolilor de piele, a reumatismului și a bolilor bătrâneții.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net