Ceaşca de sănătate. Kefirul, hrana longevivilor

Ultima actualizare:

Kefirul este un lapte fermentat al cărui nume în limba turcă înseamnă „binecuvântare”. De-a lungul secolelor, acest derivat lactat se consuma frecvent în Antichitate de localnicii care trăiau în Munţii Caucaz.

Băutura aceasta benefică pentru sănătate era consumată pentru valoarea sa nutritivă şi antiinfecţioasă şi a fost păstrată în mare secret, secole de-a rândul. Abia în secolul al XIX-lea, kefirul a ajuns şi în Germania, unde a fost consumat în scopuri terapeutice. De aici, foarte curând, miraculoasa băutură s-a răspândit în lumea întreagă.     

Caucazul este ţara longevivilor

În zona Caucazului, kefirul este recunoscut ca băutură tradiţională şi aici trăiesc cei mai longevivi oameni de pe mapamond.

În mod firesc, cercetătorii au fost curioşi să descopere calităţile deosebite ale acestei băuturi, puţin mai acrişoară decât iaurtul care transmite consumatorului o senzaţie deosebită de bună dispoziţie şi saţietate.

Kefirul este un aliment “viu”

“Kefirul este un aliment viu, o băutură miraculoasă pentru organism, deoarece contribuie la absorbţia mai uşoară a aminoacizilor şi a calciului, fiind şi un “depozit” de vitamine din Complexul B. Totodată, această băutură nutritivă reechilibrează flora intestinală, distruge bacteriile nocive şi le stimulează pe cele sănătoase care trăiesc în intestin. Prin reechilibrarea florei intestinale, kefirul ajută la eliminarea toxinelor, a excesului de grăsimi şi a acidului uric. Toate aceste efecte terapeutice revigorează organismul şi restabileşte sănătatea sistemului imunitar, precizează într-un studiu Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.   

Combate epuizarea fizică

Persoanelor foarte obosite, nutriţioniştii europeni le recomandă un consum zilnic de două căni de kefir,  cantitate ce echivalează  cu o jumătate de litru pe zi.  Efectele curei cu kefir apar după primele  cinci-şase zile.

Kefirul, excelent în curele de slăbire

Pentru persoanele care vor să slăbească, o cură cu kefir, urmată timp de zece zile, are un efect rapid, deoarece poate să topească chiar şi cinci kilograme de grăsime.   

Previne efectele excesului de antibiotice

O cană de kefir pe zi previne indigestiile alimentare şi tulburările intestinale cauzate de folosirea în exces a antibioticelor şi a dietelor severe.

Substanţele active din kefir ţin la distanţă o serie de boli

Prin întărirea imunităţii, kefirul previne apariţia multor boli precum: astmul, alergiile, cataracta sau eczeme. De asemenea, substanţele active din kefir protejează ţesuturile şi revitalizează  părul şi unghiile. În acelaşi timp, kefirul stimulează absorbţia calciului din lapte, benefică  în cazul persoanelor care manifestă intoleranţă la lactoză. Şi nu în ultimul rând, kefirul este considerat o hrană ideală pentru longevitate.  

Bine de ştiut!

Persoanelor sănătoase, nutriţioniştii le recomandă câte o cană de kefir la micul dejun sau la cină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cartofi dulci  jpg
vreme jpg
Miss Universe Danemarca 2 jpeg
netflix pixabay jpg
index webp
milky way 67504 1280 jpg
Eugen Ionescu stând la birou   portret alb negru GettyImages jpg
arable violets 4224439 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net