Ceaşca de sănătate: Muşchiul de piatră tratează afecţiunile grave ale secolului şi combate efectul radiaţiilor


    Muşchiul de piatră
Muşchiul de piatră

Deşi este o plantă cu efecte remarcabile în cazul multor afecţiuni grave, Muşchiul de piatră, este un leac mai puţin cunoscut în mediul urban.

Planta creşte mai ales pe stâncile golaşe din zonele alpine, dar şi-a căpătat renumele de leac miraculos pentru afecţiunile grave,  frecvente în secolul vitezei: diferite  forme de cancer, boli de plămâni, de ficat şi de splină, pentru a le enumera doar pe cele care au făcut mii de victime.  

„Planta are o putere extraordinară să tempereze efectele nocive ale razelor şi este utilă pentru bolnavii care fac chimioterapie, ajutându-i să suporte mai uşor reacţiile  tratamentului”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, care a studiat eficienţa muşchiului de piatră în diferite afecţiuni.

Denumirea ştiinţifică a plantei este Cetraria islandica, iar popular planta se numeşte muşchi de piatră de munte, muşchi creţ sau lichen de piatră. Planta conţine o grupă de zaharuri (lichenina şi izolichena), un principiu amar şi substanţe mucilaginoase, care-i dau însuşirea calmantă şi emolientă”.

De aceea, specialiştii  apreciază că lichenul de piatră poate fi administrat cu succes în tratamentul a zeci de boli: bronşite însoţite de tuse, laringite, traheite şi inflamaţii ale tubului digestiv. Mai mult, planta este eficientă în toate formele de cancer, în afecţiuni ale ficatului, splinei şi intestinului gros, în cazuri de anorexie şi de vomă. Datorită acidului uslic, o altă componentă importantă din compoziţia plantei, muşchiului de piatră i se atribuie o puternică acţiune antibiotică şi antispastică.

Totodată, lichenul de piatră este un remediu dovedit împotriva vărsăturilor rebele în cazul femeilor însărcinate. În acelaşi timp, tratamentul cu această plantă  stimulează secreţia bilei şi pancreasului, contribuind la creşterea poftei de mâncare.

Reţetele săptămânii

Infuzia din muşchi de piatră

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: O lingură de plantă uscată, o cană de apă clocotită.

Preparare:  Planta se opăreşte cu apă clocotită şi se lasă la infuzat  timp de zece minute. După ce se răceşte, ceaiul se strecoară şi se îndulceşte cu puţină miere.

Pentru a combate voma, infuzia se consumă rece, iar pentru celelalte afecţiuni, infuzia se bea caldă.

Se recomandă şi pulberea

Pentru cei care preferă tratamentul cu pulbere, specialiştii recomandă câte o linguriţă de plantă măcinată foarte fin, de patru ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă, zece minute, apoi se înghite cu ceai de tei sau de sunătoare.

Infuzie cu lapte

Pentru a tenua gustul amar, infuzia se consumă şi amestecată cu lapte ( o parte lapte şi trei părţi de infuzie). 

Se recomandă şi tinctura 

Pentru că muşchiul de piatră este o plantă amară, este preferată folosirea sa sub formă de tinctură.

Cum se prepară, cum se administrează

Tinctura se poate prepara în casă sau se poate procura de la magazinele Plafar. Când o preparăm în casă folosim următoarele ingrediente:  20 g de plantă uscată şi 100 ml alcool de 70 grade C.

Preparare: Planta se lasă să se macereze în alcool timp de 8 zile. După aceea, licoarea se strecoară şi se administrează pe o bucăţică de pâine, câte zece picături, de trei ori pe zi.  

Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
FotoJet jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
Faimosi Survivor camp jpg
image
image
image
image
image
image
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
v1 jpg