Ceaşca de sănătate. Păpădia, un leac pentru zeci de boli

image

Ştiaţi că păpădia tratează cu succes: cataracta, celulita şi acneea? O întâlnim la tot pasul: în grădini, în fâneţe, pe dealuri, la marginea pădurilor.

Modesta păpădie (Taraxacum officinalis), o plantă foarte răspândită şi incredibil de viguroasă, este un leac pentru toate vârstele.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu  recomandă terapia cu păpădie în peste 90 de afecţiuni: de la diabet, enterocolite, ciroze hepatice, imunitate scăzută, diferite forme de cancer  şi până la obezitate, ulcer gastric şi retenţie urinară.

Primăvara, frunzele  şi tijele păpădiei sunt foloste în curele de detoxifiere. In mediul rural, floarea mălaiului, papaluga sau buha, aşa cum o numesc sătenii, este un leac la îndemână, mai ales pentru anemici şi convalescenţi.

O cură cu păpădie îi revigorează pe aceşti bolnavi cu substanţele active existente în  frunze şi tije: vitamine(A,B,C,D,E), minerale printre care potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu, glucide, pectină şi acizi.

Rădăcinile sunt foarte bogate în flavonoizi şi, datorită unui principiu amar, acestea sunt întrebuinţate ca tonic şi diuretic. Din flori şi capitule se mai prepară un vin medicinal.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Ion Hristescu png
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
3 paula seling png png
Soldații ucraineni au recucerit Lîman FOTO Twitter / Defense of Ukraine
politia drone jpg
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg