Ceaşca de sănătate / Remedii excelente cu efect antigripal

Ultima actualizare:

Răceala, considerată o boală obişnuită, nu are un leac sigur. Antibioticele, de exemplu, care sunt eficiente în infecţiile bacteriene, devin inutile în cazul răcelilor cauzate de viruşi. "Leacurile naturiste cu plante ameliorează simptomele răcelii : tuse, strănut, febră musculară, inapetenţă şi grăbesc vindecarea", prrecizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în nutriţie şi fitoterapie. Iată ce remedii ne recomandă fitoterapeutul Eugen Giurgiu pentru combaterea răcelii şi a infecţiilor respiratorii.

Condimente de leac

Cuişoarele (Syzygium aromaticum) sunt remedii dovedite care previn răcelile. În acest scop, în locul bomboanelor vom ronţăi, de trei ori pe zi, câte trei cuişoare. Le mărunţim în gură şi efectul lor este garantat; aceşti muguri aromaţi distrug germenii patogeni.

Ghimbirul (Zinghimber officinalis) este un excelent antiinflamator. O infuzie preparată din această plantă miraculoasă şi din rădăcină de Nalbă mare (Althaea officinalis) calmează iritarea mucoaselor. Fierbeţi timp de 10 minute câte două linguriţe de nalbă şi de ghimbir în două căni cu apă . Dupå ce lua¡i vasul de pe foc, mai infuza¡i acest tonic încă zece minute, apoi strecura¡i. Din acest amestec, consumaţi câte trei-patru căni pe zi.Ultima cească cu ceai trebuie s-o beţi seara. După o transpiraţie abundentă, organismul se reface mai repede.

Scorţişoara (Cimammomum ceylonicum), miraculosul remediu împotriva răcelilor, se adaugă în infuziile de plante, în vinul fiert cu busuioc sau în compoturi. Efectele acestor preparate nu se lasă aşteptate : ele reglează rapid temperatura corpului, încăllzesc extremităţile şi revigorează organismul.

Se recomandă şi infuzia de scorţişoară; aceasta se prepară dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră care se infuzează în 250 ml apă clocotită, timp de zece minute. După infuzare, ceaiul se strecoară. Timp de două săptămâni, se consumă câte două-trei căni de ceai pe zi. O astfel de terapie contribuie la creşterea imunităţii, deoarece scorţişoara distruge microbii şi viruşii din organism.

Siropul de cimbru alungă tusea

Scăpaţi mai repede de tusea sâcâitoare cu ajutorul unui sirop, preparat din Cimbru de grădină (Saturneja hortensis), renumit pentru proprietăţile sale antimicrobiene, expectorante şi calmante. Siropul este uşor de preparat în casă.

Plante şi ceaiuri miraculoase

Echinaceea (Echinaceea angustifolia) este o plantă cu efecte imunostimulatoare deosebite. Infuzia se foloseşte chiar de la apariţia primelor simptome ale bolii şi se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Doza recomandată este de trei ceşti de infuzie pe zi.

Fructele de măceş (Rosa canina), foarte bogate în Vitamina C, sunt indicate în afecţiuni frecvente în acest anotimp. Infuzia combate simptomele răcelii: migrenele, tusea şi oboseala. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de fructe mărunţite la o cană de apă clocotită. Fructele se infuzează timp de 15 minute, apoi ceaiul se se strecoară şi se îndulceşte cu miere, după gust. Se consumă câte trei căni pe zi, un interval de cel puţin zece zile. Fitoterapeuţii au constatat că acest ceai tonic este excelent şi pentru alte afecţiuni: anemie, calculi renali sau biliari şi varice.

Beţi infuzie de levănţică. Acesta este îndemnul fitoterapeuţilor europeni, care ne recomandă s-o preparăm din 3 g plantă la un pahar de apă clocotită. Planta conţine taninuri şi minerale, având puterea să calmeze tusea. Dacă febra depăşeşte 38,8 grade Celsius, folosiţi uleiul de levănţică, deoarece acest extract este mai eficient în lupta cu viruşii. Iată cum îl folosim: frecăm uşor mâinile, gâtul şi picioarele cu un burete îmbibat în apă călduţă amestecatå cu zece picături de ulei esenţial de levănţică. Soluţia acţionează ca un sudorific şi are efect calmant în febra muscularå.

Alinaţi-vă durerile de gât şi calmaţi-vă tusea cu ceai din Rădăcină de lemn dulce, care conţine substanţe cu acţiune antiinflamatoare, îndepărtând roşeaţa şi durerea de gât. Infuzia se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Este bine să beţi câte trei ceşti de ceai pe zi.

Teiul (Tylia europea) este planta care nu trebuie så lipsească din farmacia casei. În timp, infuzia de tei a fost indicată ca un remediu care calmează tusea şi instabilitatea emoţională.

Prin tradiţie, florile de soc (Sambucus nigra), bogate în ulei esenţial, în tanin, în răşină şi în mucilagii, ajută la eliminarea excesului de mucus şi inhibă înmulţirea viruşilor. Se administrează câte trei infuzii pe zi. O ceaşcă de ceai se prepară din două linguriţe de flori uscate la o cană de apă clocotită. După zece minute de infuzare, ceaiul se strecoară şi se bea cald.

Reţetele săptămânii

Siropul de cimbru

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia se prepară din două linguri de cimbru uscat şi mărunţit la o cană de apă clocotită, care se infuzează timp de 20 de minute. După aceea, strecuraţi infuzia şi adăugaţi o jumătate de ceaşcă de miere, amestecând bine până ce preparatul se omogenizează. Zilnic, se îngurgitează doar o linguriţă de sirop. Specialiştii au constatat că acest sirop, foarte eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii, este un bun calmant ¿i pentru reumatism, pentru gută ¿i pentru sistemul nervos.

Lichiorul de pelin combate răceala

Cum se prepară, cum se administrează

Acest remediu se prepară din următoarele ingrediente: cinci linguriţe de plantă bine mărunţită, 500 ml rachiu "curat" de casă şi 200 g miere, care se macerează timp de zece zile. Leacul se administrează de trei ori pe zi ( câte o linguriţă) înaintea meselor principale. Tratamentul este foarte eficient, deoarece acest remediu scurtează perioada de convalescenţă după o răceală severă.

Lichiorul de mentă are efecte imediate

Cum se prepară, cum se administrează

Şi acest remediu alungă răceala mai repede decât am crede. Lichiorul se prepară din următoarele ingrediente: 2 linguriţe de plantă uscată, 300 ml ţuică de casă, 150 g de miere şi coaja unei portocale. Ingredientele se macerează timp de şapte zile, după care se administrează câte trei linguriţe la prânz şi seara, în fiecare zi. un interval de o săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net