Ceașca de sănătate : Scaiul vânăt tratează simptomele cauzate de răceli

simeon stalpnicul png
Ceaiul de scai-vânăt are efecte expectorante, emoliente, antitusive și detoxifiante Sursa foto: Grădina acasă.ro

Această plantă este apreciată în medicina naturistă datorită proprietăților sale emoliente, antitusive și expectorante. De aceea, mai ales iarna, în sezonul răcelilor, când ne putem confunta cu o tuse puternică, însoțită de durere în piept, scaiul-vânăt ne apără de aceste neplăceri.

Calmează tusea convulsivă

Scaiul- vânăt este o plantă cu un valoros efect antiinflamator și antiseptic. Consumat sub formă de ceai, chiar de la începutul disconfortului, ceaiul de scai-vânăt ( preparat din două linguri de plantă la o cană de apă clocotită) contribuie la fluidificarea secrețiilor bronșice și, în acest fel,  la expectorarea acestora. Ceaiul trebuie infuzat timp de 10 minute, iar persoanele sâcâite de tuse trebuie să bea câte două căni de ceai pe zi, amestecat cu propolis și îndulcit cu miere. De asemenea, această plantă este este recomandată și în prepararea ceaiurilor combinate din mai multe plante : cimbrișor, frunze de pătlagină, muguri de pin, plante ce se adaugă în apa fiartă; efectul lor este remarcabil, dar băutura salvatoare trebuie îndulcită cu miere.

Ceaiul are un efect calmant local

Ceaiul de scai- vânăt are acţiune eficientă și în cazul afecţiunilor căilor respiratorii, deoarece este și  expectorant, și calmant local.

În caz de bronșită și de tuse convulsivă, decoctul de scai- vânăt fluidizează secreţia bronșică și, de aceea, este recomandat în tratamentul acestor afecțiuni cauzate de răceală.

Combate retenția urinară

Persoanelor care se confruntă cu o retenție urinară,  specialiștii le recomandă  să urmeze o  cură cu ceai-vânăt, ceai care ajută la  detoxifierea organismului. În acest caz, zilnic se consumă câte 3 ceaiuri,  un interval de cel puțin 30 de zile.    

În uz extern, planta tratează cu succes  eczemele copiilor

Pentru uz extern, cercetările specialiștilor au descoperit că plante este benefică în tratamentul eczemelor la copii. În astfel de afecțiuni, se   prepară  un decocot concentrat din 2 linguri de plantă mărunțită la o cană de apă. După ce apa începe să clocotească, se adaugă planta și se lasă să fiarbă  timp de 5 minute. Se folosesc comprese care, înmuiate în decoct, se aplică pe zona  cu eczemă, unde se mențin zilnic, timp de 30 de minute.   

Ceaiul combate și paradontoza

Persoanele care au probleme cu paradontoza este bine să -și clătească gura, de 3 ori pe zi, cu decoct cald, preparat din această plantă.   

 În practica medicinală se folosește toată planta, mai ales sub formă de decoc

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
Dacia 500 Lastun FOTO RAR Vaslui (3) jpg
Referendum în Donbas  Ilustrație a portalului EU vs Disinfo jpg
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg