Cei trei mari vinovaţi de apariţia bolilor cardiovasculare

Ultima actualizare:

    Sedentarismul este una dintre cauzele apariţiei bolilor de inimă
Sedentarismul este una dintre cauzele apariţiei bolilor de inimă

Avem tot mai mulţi suferinzi de boli cardiovasculare şi în ultimii ani s-a constatat o scădere drastică a vârstei la care aceste afecţiuni debutează. Dacă înainte infarctul miocardic acut sau angina pectorală apăreau pe la 45 de ani, acum ele „lovesc” şi persoanele de 35 de ani. Există 3 cauze principale.

Fumatul. Statisticile arată că 32% dintre bărbații cu vârsta de peste 15 ani și aproximativ 10% dintre femeile din aceeași categorie de vârstă au acest viciu. Totodată, 25 % dintre adolescenții de 15 ani precum și 15% dintre adolescentele de 15 ani fumează.

Dieta. În ceea ce privește dieta românilor, 36% dintre aceștia consumă legume o dată pe zi și 15 % din ei consumă de două ori pe zi.

Sedentarismul. Conform Eurobarometrului efectuat de către Societatea Europeană de Cardiologie, România se află sub media europeană în ceea ce privește efectuarea exercițiilor fizice. 8% din populația României face exerciții de cel puțin cinci ori pe săptămână, 6% de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână, 7%  o dată sau de două ori pe săptămâna. 49% dintre români nu fac sport niciodată.

Stenturile coronariene bioresorbabile, o soluţie modernă

“Odată cu creșterea incidenței bolilor cardiovasculare și scăderea vârstei de debut a acestora se simte o nevoie acută de tratamente revoluționare care să redea sănătatea pacienților în cât mai scurt timp. Unul dintre aceste tratamente de ultimă generație este reprezentat de stentul coronarian complet bioresorbabil.Procedura se efectuează în sala de angiografie de către medicul intervenționist, se realizează printr-o puncție de 1-2 mm la nivelul mâinii sau piciorului, iar prin această puncție se introduc catetere de ghidaj (tuburi subțiri de plastic). Prin aceste catetere se livrează și se montează stenturile pe arterele inimii. Beneficiul imens al procedurii este că tratează afecțiunea ischemică (îngustarea sau blocarea vaselor de sânge), iar pacientul se externează după doar 24 de ore“, a declarat Dr. Marin Postu, medic specialist cardiolog, supraspecializat în Cardiologie Intervențională la Centrele de Excelență ARES București.

În ceea ce privește beneficiile stentului, acestea sunt caracterizate prin cele trei metode de comportament ale acestuia:

- La un an sau doi ani de la montare, acesta se dizolvă transformându-se în dioxid de carbon și apă, elemente biocompatibile.- După montare se comportă ca o structură prin care poate circula liber sangele, tratând astfel afecțiunea cardiovasculară ischemică.- Eliberează timp de cateva luni un medicament antiproliferativ, adică împiedică creșterea excesivă a țesutului în interiorul stentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net