Cel mai bun mic dejun dacă eşti răcit

simeon stalpnicul png

Să mâncăm dimineaţa este unul dintre acele gesturi simple care poate aduce beneficii multe pentru sănătate. Dr. Corina Zugravu, nutriţionist, ne spune care sunt ingredientele potrivite pentru perioada când suntem răciţi.

Studiile arată că persoanele care consumă în mod obişnuit micul dejun au o dietă echilibrată şi un organism care învinge chiar şi răcelile de sezon. Iată care sunt cele mai indicate combinaţii de alimente pentru o gustare sănătoasă de dimineaţă.

Fructe şi legume

Iarna, organismul este mai sensibil la răceli, aşa că are nevoie de alimente care să-l întărească. Este indicat să consumi multe fructe şi legume în starea lor naturală.

Dr. Corina Zugravu

Vitaminele, fibrele şi mineralele pe care acestea le conţin ajută în lupta cu afecţiunile sezonului rece. Le poţi combina cu cereale integrale, brânză de vaci sau un corn dulce.

simeon stalpnicul png

Pâine prăjită şi brânză

Când eşti răcit, ai nevoie de un mic dejun uşor. Nu sunt indicate carnea grasă, preparatele condimentate sau conservele.

Dulciurile şi sosurile trebuie eliminate, pentru că dau uneori probleme gastrice. Alege pâinea prăjită cu miere şi brânzeturile slabe sau iaurtul cu cereale.

Ceai de plante

Hidratarea este foarte importantă atunci când eşti răcit, iar ceaiurile sunt cele mai indicate băuturi. Alege ceai de muşeţel, tei sau mentă, dar şi ceai verde sau infuzii din fructe. Combină-le cu pâine prăjită cu unt şi îndulceşte-le cu miere.

Lapte cald

Este o sursă importantă de calciu, dar şi un aliment numai bun pentru un mic dejun săţios. Combină-l cu biscuiţi şi banane. Rezultatul este o masă echilibrată, care conţine carbohidraţi, proteine şi lipide.

Cartea Mic Dejun 2.0 este un proiect al unui brand de biscuiţi special creaţi pentru micul dejun. Dr. Corina Zugravu a validat 288 de reţete furnizate de fanii acestui brand. "Am avut în vedere îndeosebi noţiunea de mic dejun sănătos care trebuie să acopere 25% din caloriile zilnice, iar raportul nutrienţilor esenţiali trebuie să fie 4:2:1 (carbohidraţi, lipide, proteine)", a spus dr. Zugravu.

sarah anamaria prodan jpg
claudia patrascanu copii png
image png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
giselle si tom brady
Kate Middleton (3) jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Kate Middleton
incaierare bataie agresiune
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg