Cele mai bune leacuri cu nalbă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nalba e o floare foarte frumoasă, dar şi o plantă vindecătoare, fiind folosită pentru diferite afecţiuni, printre care şi ulcerul sau bronşita. Acţionează ca agent antiinflamator, descongestionant şi expectorant. Nalba are şi proprietăţi antidiareice, imunostimulatoare şi calmante asupra căilor respiratorii.

  • Macerat la rece. Este cel mai valoros medicament care poate fi preparat din frunze şi flori de nalbă, pentru că principiile active ale plantei se dizolvă foarte uşor în apă. Preparatul ajută în tuse, bronşite, infecţii renale, tulburări gastro-intestinale şi enterită. Ai nevoie de: 15 g (o lingură) rădăcină de nalbă mărunţită şi 250 ml de apă rece. Apa se toarnă peste plante şi amestecul se lasă acoperit, timp de 12 ore. Apoi se strecoară şi se adaugă 5g (un vârf de cuţit) de bicarbonat alimentar, pentru a preveni iritaţiile gastrice. Maceratul se păstrează în frigider. Indicat este să se consume câte 2-3 linguri, înainte de fiecare masă.
  • Infuzie. Preparat corect, ceaiul se dovedeşte a fi un adevărat elixir pentru cei care suferă de cistită, constipaţie, spasme sau crampe abdominale. Iată cum îl prepari: peste 10 g (două linguriţe) de frunze tocate mărunt se toarnă 250 ml de apă clocotită. Amestecul este lăsat la infuzat 30 minute, după care se strecoară şi poate fi băut. Sunt recomandate 3 căni pe zi, înainte de fiecare masă, timp de 3 săptămâni. După şapte zile, tratamentul poate fi reluat. 
  • Decoct. Concentratul este indicat mai ales celor care suferă de bronşită, blocaj renal, afecţiuni ale vezicii urinare sau digestie dificilă. De asemenea, este indicat celor afectaţi de gastrită, ulcer sau alte iritaţii ale aparatului digestiv. Ai nevoie de: 20 g (o lingură cu vârf) flori şi frunze de nalbă mărunţite şi  250 ml apă clocotită.
  • Plantele sunt aşezate într-un vas emailat, apoi se adaugă apa. Se fierb timp de 15 minute, completându-se treptat lichidul. Licoarea e consumată călduţă, câte 3 ceşti pe zi. Se recomandă ca decoctul să fie băut pe stomacul gol, înainte de fiecare masă.
  • Tinctură. Preparatul acţionează eficient asupra căilor respiratorii, pentru bolile de rinichi, dar alină şi durerile provocate de afecţiunile gastrice. Ingredientele necesare sunt: 30 g frunze, tulpină şi flori de nalbă, 100 ml alcool alimentar de 70 de grade. Plantele se pun într-un borcan. Deasupra se toarnă alcoolul, borcanul se închide ermetic şi se lasă la macerat 10 zile, timp în care trebuie agitat de 3-4 ori pe zi. Apoi se filtrează şi se pune la decantat, în frigider, încă 6 zile. În final se filtrează din nou, iar tinctura rezultată se păstrează în sticluţe. Se iau câte 20-30 de picături, dizolvate în apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se ţine două sau trei săptămâni şi se reia ori de câte ori e nevoie, conform www.formula-as.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net