Cele mai bune leacuri pentru colicile renale

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Dureroasele colici renale pot fi alinate cu ajutorul infuziilor din plante, cataplasmelor, dar şi cu un regim alimentar adecvat. Medicina populară şi fitoterapia modernă oferă o mulţime de soluţii eficace pentru această problemă. Revista „Click! pentru femei“ îţi prezintă câteva dintre acestea.

  • Preparate cu cicoare. Prepară un decoct din rădăcină de cicoare: fierbe 15-30 g de rădăcină într-un litru de apă, 5 minute, apoi lasă la infuzat 15 minute. Bea o ceaşcă înainte de mese. Poţi folosi şi suc de cicoare: stoarce rădăcinile proaspete de cicoare şi bea 50 – 250 ml zilnic. Sucul stimulează funcţiile renale. 
  • Ceaiuri. Foloseşte pentru decoct Coada calului mare, cunoscută şi sub numele de Părul porcului: fierbe 15 g de plantă în 250 ml apă. Bea fracţionat, la începutul crizelor. Foarte indicată este şi infuzia de Limba boului şi Limba mielului. Din părţile aeriene ale plantelor, se iau cantităţi egale. Prepară o infuzie din 10 g amestec la o cană cu apă clocotită. Bea fracţionat, la începutul crizelor dureroase. Pentru ceaiul de Plămânărică, foloseşte părţile aeriene ale plantei, 20 g la o cană cu apă. Lasă la infuzat 5-10 minute, bea fracţionat.
  • Tinctură de Turiţă mare. Poţi găsi produsul în magazinele cu profil naturist. La debutul colicilor, ia câte 10 picături din oră în oră, fără a depăşi 50 de picături zilnic. Poţi prepara şi o infuzie de plantă, 5 g la o cană cu apă fierbinte, pe care o bei cu înghiţituri mici. 
  • Cataplasme diverse. Aplică în zona rinichilor cataplasme cu plante de leac. Poţi folosi o mână de Coada calului, pe care o opăreşti 10-15 minute. Scurgi apoi, pui planta într-un săculeţ textil sau într-o şosetă curată de bumbac, legi săculeţul la gură. Îl pui în zona lombară, te înfăşori apoi în haine călduroase sau  fulare groase. Laşi să acţioneze minimum 20 de minute. Frunzele de varză sunt şi ele indicate: le speli, le scurgi, rulezi deasupra lor o sticlă, pentru a înmuia nervurile, le aplici în zona rinichilor. Te legi apoi la şale cu fulare călduroase şi laşi să acţioneze peste noapte. 
image
image
image
image
image
image
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg
gradina freepik jpg