Cele mai bune remedii pentru dureri în gât

Ultima actualizare:

Sezonul rece este propice pentru apariția infecțiilor respiratorii, manifestate mai ales prin dureri în gât, care adesea pot fi destul de supărătoare.

Durerea în gât și cauzele ei

Din acest articol vei afla mai multe despre:

· Durerea în gat și cauzele ei;

· Diferențele care există între durerea de gât de natură virală și cea cauzată de streptococ;

· Remedii naturale pentru dureri în gât;

· Naturalis Septocalmin Forte, votat produsul anului 2020.

Durerea în gât reprezintă iritația acestuia, manifestată printr-un disconfort resimțit la înghițire sau/și o senzație de mâncărime și usturime. Cauzele acesteia pot fi multiple, cele mai comune fiind:

· Apariția unei infecții respiratorii (amigdalită, faringită, laringită): iarna, sistemul imunitar este mai vulnerabil în fața virusurilor și bacteriilor, astfel că riscul unei afecțiuni respiratorii însoțite de dureri în gât este crescut;

· Alergenii: persoanele sensibile la anumite substanțe precum praf, polen sau anumite plante sunt predispuse frecvent la iritații și dureri ale gâtului;

· Substanțele iritante: expunerea la poluare, substanțele chimice sau fumul de țigară pot cauza, de asemenea, dureri de gât;

· Expunerea la aerul uscat din interior;

· Refluxul gastro-esofagian;

· Folosirea vocii în exces.

Diferențele care există între durerea de gât de natură virală și cea cauzată de streptococ

În primul rând, în ceea ce privește cele două tipuri de durere, cauza care duce la declanșarea acesteia este diferită.

Durerea de gât de natură virală este cauzată de virusuri:

· Răceală;

· Gripă;

· COVID-19;

· Mononucleoză (boala sărutului);

· Crup laringian (infecție respiratorie).

Durerea de gât cauzată de streptococ (care face parte din grupa A) este de natură bacteriană, ducând la faringită streptococică și, în unele cazuri, la tuse convulsivă. Streptococul mai poate afecta și urechile (otita medie), nasul (sinuzite) sau plămânii (pneumonie).

Durerile în gât generate de infecțiile virale – simptome asociate

· Mâncărime și iritație a gâtului;

· Dificultate la înghițire;

· Frisoane;

· Dureri de cap;

· Stare generală de rău, alte dureri;

· Tuse;

· Greață sau vărsături;

· Congestie nazală;

· Lipsa mirosului, lipsa gustului și pierderea apetitului;

· Răgușeală.

Deși durerile de gât provocate de infecțiile bacteriene prezintă simptome asemănătoare cu cele mai sus menționate, există câțiva factori diferențiatori, precum:

· Febră;

· Inflamarea ganglionilor limfatici;

· Absența celorlalte simptome specifice răcelii (tuse, strănut etc.);

· Existența pungilor de puroi la nivelul amigdalelor (care vor necesita administrarea de antibiotic).

În anumite cazuri, simptomele pot persista și se pot agrava, fiind nevoie de sfatul unui medic. Pentru a identifica în mod corect cauza durerii și pentru administrarea unui tratament corespunzător, este indicată efectuarea unei analize de laborator (exudat faringian).

În general, durerea în gât nu trebuie să ne îngrijoreze pentru că nu este o afecțiune medicală gravă și poate fi tratată acasă cu ajutorul remediilor naturale existente din cele mai vechi timpuri.

Mierea

Aceasta este unul dintre principalii aliații ai tratării durerii în gât. Pentru reducerea disconfortului, este indicat să consumi două lingurițe pe stomacul gol, dimineața sau să o folosești pentru îndulcirea ceaiurilor.

Ceaiurile

Băuturile calde sunt esențiale pentru tratarea iritației în gât. Ceaiurile care fac minuni în acest caz sunt: ceaiul de tei, mușețel, mentă, salvie, cimbrișor, toate având multiple proprietăți calmante, emoliente, antiseptice și antiinflamatorii. De asemenea, un rol deosebit în tratarea durerilor de gât îl are ceaiul de ghimbir, datorită beneficiilor.

Gargară cu apă și sare

Este unul dintre cele mai vechi remedii pentru durerile în gât, calmând inflamația acestuia. Dizolvă sare în apă călduță pentru a face gargară, de cel puțin două ori pe zi, și vei vedea îmbunătățirile.

Zeama de lămâie

Lămâia este cunoscută datorită proprietăților sale antiseptice. Amestecă o linguriță de zeamă de lămâie în apă caldă și bea acest amestec de câteva ori pe zi.

Usturoi

Usturoiul are, de asemenea, proprietăți antiseptice, astfel că este indicat să îl incluzi în alimentația ta dacă te confrunți cu dureri de gât.

Naturalis Septocalmin Forte, votat produsul anului 2020

Pe lângă utilizarea acestor remedii naturale, este indicat să iei în calcul și administrarea unor pastile pentru dureri în gât.

Spre exemplu, Septocalmin Forte un supliment alimentar sub formă de drajeuri de supt, care contribuie la vindecarea gâtului iritat. Acesta a fost votat Produsul Anului® în categoria Sănătatea sistemului respirator, în urma unui studiu realizat online de Exact Business Solutions, pe 30 de categorii.

Datorită formulei sale complexe, cu 8 substanțe bioactive, Septocalmin Forte oferă o ameliorare rapidă a durerilor în gât.

Beneficiile acestuia sunt:

· Obținerea unui efect rapid, datorat formei farmaceutice;

· Conține o combinație de ingrediente atent selecționate, care se potențează reciproc;

· Nu conține zahăr, putând fi administrat și de către persoanele care suferă de diabet;

· Ajută la menținerea confortului căilor respiratorii;

· Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, datorită conținutului de Vitamina C.

Eucaliptul, mentolul și extractul din rădăcini de Nalbă-mare au efect plăcut asupra gâtului, corzilor vocale și faringelui. Menta, extractul din rădăcină de Lemn-dulce, extractul din fructe de Soc și extractul din flori de Tei calmează tractul respirator superior și ajută la menținerea confortului căilor respiratorii.

Ca mod de administrare, Septocalmin Forte este indicat pentru adulții și copiii cu vârsta de peste 6 ani: 3 până la 5 drajeuri pe zi. Acestea se țin în cavitatea bucală până la dizolvare, nu se mestecă și nu se înghit întregi. Se consumă între mese.

În cazul în care suferi de o afecțiune medicală cronică sau dacă urmezi un tratament medicamentos de lungă durată, cere sfatul medicului înaintea utilizării acestui supliment alimentar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net