Cinci beneficii ale uleiului esential de ghimbir. Ajută la creșterea libidoului

Ultima actualizare:

    Uleiul esențial de ghimbir este bun pentru sănătateFOTO: Unsplash.com
Uleiul esențial de ghimbir este bun pentru sănătateFOTO: Unsplash.com

Probabil ați auzit de pudră de ghimbir și ceai de ghimbir, dar uleiul esențial de ghimbir este, de asemenea, util pentru sănătatea noastră. Are o mare varietate de utilizări și o serie de beneficii impresionante pentru sănătate.

Datorită proprietățile lui stimulatoare, antioxidante, laxative și antiinflamatoare, acest ulei esențial este lăudat în întreaga lume, conform organicfacts.net.

Beneficiile uleiului esențial de ghimbir

Beneficiile cheie ale uleiului de ghimbir includ capacitatea sa de a stimula sănătatea inimii, de a reduce inflamația, de a preveni bolile cronice, de a optimiza digestia, de a stimula sistemul imunitar și de a proteja sistemul respirator, printre altele.

Previne bolile cronice. Cu efecte antioxidante cunoscute, uleiul esențial de ghimbir nu numai că va ajuta la prevenirea stresului oxidativ și a bolilor cronice, dar va întări și sistemul imunitar și va preveni infecțiile în întregul organism.

Îmbunătățește sănătatea respiratorie. Efectele liniștitoare, stimulatoare și antibiotice ale uleiului esențial de ghimbir sunt excelente pentru vindecarea sistemului respirator, pentru a calma durerile de gât și pentru a elimina excesul de mucus și flegmă din tractul respirator.

Ajută digestia. Cunoscut in intreaga lume pentru calmarea stomacului si eliminarea greata, doar cateva picaturi din acest ulei esential iti pot imbunatati procesele digestive si poti scapa de crampe sau balonare.

Reduce inflamația. Atunci când este aplicat local cu un ulei purtător, uleiul esențial de ghimbir poate ameliora rapid durerea, umflarea și disconfortul articulațiilor sau altor zone dureroase ale corpului.

Uleiul esențial de ghimbir poate crește apetitul sexual. Dovezi anecdotice sugerează că uleiul de ghimbir a fost multă vreme lăudat pentru creșterea libidoului atât la bărbați, cât și la femei.

Cum se poate utiliza concret uleiul esențial de ghimbir

Există mai multe modalități de utilizare a uleiului de ghimbir, cum ar fi sub formă de aplicare locală, consum oral ca remediu sau în mâncare și aromaterapie,conform doc.ro.

1. Aplicare topică. Uleiul esențial de ghimbir se poate amesteca într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale sau de nucă de cocos, după care se poate aplica direct pe articulații, tâmple și mușchii dureroși pentru a combate inflamația. Acest ulei poate fi folosit și în masajul de relaxare.

2. Consum oral. Deși, în general, uleiurile esențiale nu se recomandă a fi înghițite, cantități mici de ulei de ghimbir pot fi consumate pentru a calma inflamația din intestin și tulburările generale de stomac. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, în caz de tulburări respiratorii.

3. Utilizare culinară. Câteva picături de ulei esențial de ghimbir pot fi adăugate în diverse preparate culinare (de exemplu, peste o salată sau peste pește la cuptor) pentru un impuls nutritiv, precum și pentru a spori aroma acestora, datorită iuțelii naturale a ghimbirului.

4. Aromaterapie. Uleiul esențial de ghimbir amestecat cu un ulei purtător poate fi utilizat în aromaterapie. Se folosesc 4-5 picături din acest amestec diluate în apă, în lampa de aromaterapie sau într-un difuzor.

Uleiul esențial de ghimbir are însă și contraindicații. Deși o cantitate mică din acest ulei nu prezintă pericole în mod inerent, o cantitate excesivă poate fi periculoasă. Consumul exagerat de ulei esențial de ghimbir poate duce la tulburări de sângerare, hipertensiune arterială, niveluri prea scăzute de zahăr în sânge, tulburări gastro-intestinale și inflamație locală, dacă persoana care îl folosește este alergică la ghimbir sau la alte condimente din familia turmericului.

Citește și:Anca Serea, incredibil de slabă după a cincea naștere!

Uite cum poţi lupta împotriva inflamaţiei!

image
image
image
image
image
image
pensie jpg
Erik cel Sfânt și cruciada din Finlanda jpeg
tichete de masa jpg
index png
casa gheata avion carla george profimedia (1) jpg
vreme  jpg
jake marshall jpg
image
actualitate.net