Ciuperca magică pentru refacerea neuronilor. Mihaela Bilic: ”În doze mici, îmbunătățește conexiunea dintre celulele cerebrale”
Când auzim despre ciuperci, ne gândim la cele din care gătim diverse mâncăruri delicioase sau la cele necomestibile care ne pot otrăvi. Însă sunt și ciuperci din care se produc droguri psihedelice. Este vorba despre Psilocybina, despre care doctorul nutriționist scrie pe Instagram că este ciuperca magică ce ajută la refacerea neuronilor.
”Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. Însă în doze mici ele au efect pe neurogeneză, contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale”, scrie Mihalea Bilic pe Instagram.
Ameliorează simptomele depresiei, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive
Un studiu din 2019 a relevat faptul că utilizând doar câteva microdoze din această ciupercă Psilocybina rezultatele sunt mult îmbunătățite.
”Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive. Studiile din 2016 pe Psilocybină, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei, beneficii care se obțin rapid, cu doar 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni.Datorită acestor descoperiri FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de “terapie revoluționară” pentru Psilocybină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție”, scrie Mihaela Bilic pe Instagram.
Crește numărul conexiunilor creierului
”Studiile făcute pe șoriciei la Universitatea Yale au confirmat că a 2-a zi după administrarea de Psilocybină numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari! Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice”, a mai arătat nutriționistul Mihaela Bilic.
Depresia majoră afectează peste 300 de milioane de oameni, la nivel global. Pentru mulți dintre aceștia nu sunt eficiente formele existente de tratament. Descoperirea mai multor metode de tratare a acestei tulburări mintale ar putea ajuta atât de mulți oameni.
Citește și:Ciupercile, sursă bună de proteine. Sunt ideale pentru vegetarieni