Ciupercile medicinale ne menţin tinereţea
Cunoscute de mii de ani în Asia, ciupercile medicinale sunt din ce în ce mai studiate în ultimele decenii pentru virtuţile lor terapeutice surprinzătoare. Află din revista "Click! Sănătate" beneficiile acestora.
„Utilizarea constantă a ciupercilor medicinale are efecte benefice asupra organismului: ajută la menţinerea sănătăţii interne şi externe, întârzie apariţia îmbătrânirii, conferă forţă şi vitalitate fizică şi mentală, stimulează imunitatea, previne apariţia bolilor degenerative şi a celor canceroase", spune medicul Ruxandra Constantina.
Reishi scade tensiunea
Reishi (Ganoderma lucidum) este cunoscută de acum 2.000 de ani, fiind numită de chinezi „ciuperca miraculoasă". Unii compuşi care dau acestei ciuperci gustul amar, precum şi polizaharidele conţinute recomandă acest remediu pentru prevenirea cancerului, deoarece acţionează direct asupra celulelor maligne, inhibându-le creşterea.
De asemenea, Reishi întăreşte organismul celor care urmează chimioterapie sau radioterapie, prin stimularea sistemului imunitar.
Reishi este un leac indicat şi pentru scăderea tensiunii şi colesterolului, pentru combaterea oboselii, în artrita reumatoidă, pentru detoxifierea pe cale hepatică şi renală, în astm, bronşită, în insomnii şi pentru normalizarea glicemiei.
În funcţie de afecţiune, medicina tradiţională chineză şi japoneză recomandă între 1,5 g - 9 g zilnic de ganoderma uscată sau echivalentul în comprimate.
Maitake, protector al ficatului
Maitake (Grifola frondosa) are un puternic efect imunostimulator, fiind unul dintre cele mai bune remedii adaptogene, crescând rezistenţa organismului faţă de diverse tipuri de stres.
Maitake are, de asemenea, acţiune antitumorală (mai ales în leucemie, cancer gastric, hepatic şi osos), protejează ficatul de „agresiunea" medicamentelor, normalizează tensiunea, scade colesterolul şi trigliceridele şi îmbunătăţeşte digestia.