Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Cheese cake cu portocală confiată
Câştigătoarea noastră este Anamaria Chiriţă. Ea primeşte un mixer.
Ingrediente: Portocala confiata: 2 portocale, 1 cană de zahăr, 2 linguri zeamă de portocală, 3 căni apă. Cheesecake: 1 cană de biscuiţi măcinaţi (eu am folosit petit beurre), 3 linguri unt topit, 1 smântână mică, 680 g cremă de brânză (Philadelphia), 3/4 ceşti zahăr, 3 ouă, 4 linguri de făină, 1 lingură rom.
Preparare: Portocala confiată folosită ca topping: se taie portocala sub formă de cubuleţe. Se fierbe apa împreună cu zahărul şi se adaugă cubuleţele de portocală şi zeama de lămâie atunci când apa dă în clocot. Se fierb circa 15 minute, până când siropul începe să se închege şi partea albă a cojii de portocală se colorează uşor.
Se lasă apoi la răcit. Cheesecake: biscuiţii măcinaţi se amestecă cu untul topit şi se întind în tava de tartă apăsându-se bine (un strat subţire). Se amestecă crema de brânză cu zahărul şi se adaugă ouăle, făina şi smântâna.
Se toarnă în tava de tartă peste crusta de biscuiţi. Se coace la foc potrivit cam 60-70 minute. După ce s-a răcit se aşază deasupra cuburile de portocală.
Câştigă un mixer!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un mixer!